Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На водоймах розпочалася весняно-літня заборона на вилов риби
2020-04-21

Нерест – це найбільш важливий період у житті риби, а тому в цей час, як ніколи рибі потрібен спокій і затишок. Під час нересту риба втрачає всяку міру безпеки, виходить на мілководні місця, щоб своєчасно відкласти ікру. Для забезпечення ходу риби на нерестові місця забороняється проводити завали та загородження річок, каналів, що з’єднуються між собою та озерами, спускати з них воду. Особливо великої шкоди рибним запасам завдає забруднення водойм стічними водами з різними домішками і, насамперед, нафтопродуктами, тому біля водойм забороняється миття автомобілів та іншої техніки.

З метою охорони водних живих ресурсів на території Полтавської області встановлено весняно-літню заборону на промислове та любительське рибальство та пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально-уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт.

Визначено такі строки заборони:

– Кременчуцьке водосховище у межах адміністративної території Полтавської області – з 25 березня по 9 червня (включно);

– у всіх інших рибогосподарських водних об’єктах – з 1 квітня до 20 травня (включно), в придаткових системах річок з 1 квітня по 30 червня.

Також забороняється будь-який лов раків у період виношування ікри та першої линьки – з 1 квітня по 30 червня.

Як виняток, дозволяється любительське рибальство на водоймах загального користування та водоймах закріплених за товариствами рибалок-любителів з берега за межами нерестовищ одною поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом.

Добова норма вилову риби на одного рибалку – не більше 3 кг.

За порушення правил вилову риби під час нересту передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Законодавством визначено види покарання за ті чи інші порушення.

Окрім адміністративного покарання браконьєр легко може стати об’єктом кримінального переслідування. Законодавством передбачено покарання від штрафів до реальних термінів позбавлення волі з конфіскацією знарядь і засобів правопорушення.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися на сайті управління державного агентства рибного господарства у Полтавській області.

Закликаємо громадян, особливо риболовів не залишатись байдужими до фактів порушення природоохоронного законодавства, дотримуватись правил рибальства та не допускати лову риби в період нересту.

 

Миргородське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]