Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На порядку денному: водозабезпечення миргородців
2019-06-25

Обговорити складну ситуацію, що склалася на підприємстві "Миргородводоканал" та передачі його у підпорядкування Миргорода, зібралася профільна комісія з питань житлово-комунального господарства, будівництва, торговельного обслуговування, транспорту, зв’язку, екологічної політики.

У засіданні також взяли участь представники Рад мікрорайонів, перший заступник міського голови Сергій Швайка, начальник відділу ЖКГ Олександр Залєський, депутати з інших профільних комісій. Водопостачання, водовідведення та робота комунального підприємства «Миргородводоканал», яке перебуває в стадії реорганізації - чи не найголовніше з питань порядку денного не лише депутатської комісії. Миргородська міська рада вкрай стурбована ситуацією на підприємстві, водозабезпеченням та водовідведенням в Миргороді. "Миргородводоканал" - це стратегічний об'єкт, але важелів впливу на обласне підприємство, місто не має.

- Неодноразово були звернення до обласної ради про передачу даного підприємства обласного підпорядкування до комунальної власності територіальної громади міста. Однак це питання, так би мовити, "зависло" в повітрі. А його наслідки тепер можуть призвести до екологічної катастрофи в місті-курорті. Значна заборгованість по заробітній платі на підприємстві стала причиною розвалу колективу. Часті аварії на водогонах та несанкціоновані врізки до центральних мереж водопостачання призвели до того, що у місті виникають перебої з водопостачанням. До міської ради телефонують жителі і скаржаться на відсутність води у приватному секторі та у багатоповерхівках. А ще ПАТ "Полтаваобленерго" попередило про знеструмлення комунального підприємства, - говорить Сергій Швайка. Під загрозою - зупинка водопостачання всього міста та зупинка каналізаційно-насосних станцій. Це може спричинити екологічну катастрофу, наслідки якої важко передбачити.

Представники рад мікрорайонів підтримують позицію влади щодо передачі  водоканалу  місту та цікавляться, як це вплине на тариф. Зазначалося також на необхідності економного використання споживачами води для поливу городів у час максимального розбору.

Обговоривши непросту ситуацію, що склалася у місті-курорті з водопостачанням та роботою комунального підприємства, комісія рекомендувала звернутися до Полтавської обласної ради з листом про призупинення реорганізації підприємства та якнайшвидшої передачі його на баланс Миргородській громаді. А ще - звернутися до правоохоронних органів, щоб вони перевірили роботу підприємства-монополіста для встановлення причин, що призвели до критичного стану підприємства.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]