Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На порядку денному - соціальні та комунальні питання
2018-11-15

14 листопада працювали дві депутатські комісії. На засіданнях, що проходили у рамках підготовки 41–ї сесії, були обговорені питання соціальної та комунальної сфери. У першій половині дня працювала комісія з питань соціальної політики, охорони праці, забезпечення правопорядку та демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами, охорони здоров’я, материнства і дитинства.

Про внесення змін до рішення 37 сесії міської ради 7 скликання від 18 травня 2018 року за № 109 «Про затвердження Міської програми «Здоров’я жителів міста Миргород» на 2018 рік» доповідав начальник відділу охорони здоров'я Сергій Михайленко. Після широкого обговорення теми в загальному контексті медичної реформи на різних рівнях та алгоритму фінансування видатків, депутати підтримали рішення та висловилися за необхідність ведення обов'язкового обліку відповідних категорій пацієнтів для контролю видатків з міського бюджету.

Наступним питанням, яке викликало жваву дискусію, стали запропоновані начальником управління соціального захисту населення Людмилою Ільяшенко зміни до Програми соціального захисту населення Миргорода на 2018 рік, затвердженої рішенням 33 сесії міської ради 7 скликання від 19.12.2017 № 272. За її поясненням, "Укрзалізниці" необхідно відшкодувати заборгованість за пільговий проїзд у приміському сполученні. Підприємство виставило борг у сумі близько 400 тис.грн. У разі непогашення, "Укрзалізниця" погрожує припинити обслуговування пасажирів на станціях приміського сполучення. Докладно обговоривши питання, депутати погодили проектне рішення, яким передбачено 251 тис.грн. для відшкодування боргу за приміські перевезення пільговиків залізницею.

Далі депутати обговорили депутатський запит Андрія Сіряка щодо облаштування амбулаторії сімейної медицини за адресою вулиця Старосвітська,22/5 та підтримали депутатське звернення Аліни Шаніної щодо виділення коштів для проведення в Миргороді в 2019 році обласного фестивалю за участю людей з інвалідністю "Дивосвіт надії".

У другій половині дня на засідання зібралися члени комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, торговельного обслуговування, транспорту, зв’язку, екологічної політики. На розгляд було внесено проекти рішень, які стосувалися змін до цільових програм у житлово-комунальній сфері: змін та доповнень до рішення 35 сесії міської ради 7 скликання від 28 лютого 2018 року №31 «Про затвердження переліку об’єктів на 2018 рік по ремонту дорожньо-мостового господарства та об’єктів благоустрою м. Миргорода»; змін до рішення 21 сесії міської ради 7 скликання від 27 лютого 2017 року №5 «Про затвердження Програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури міста Миргород на 2017-2021 роки»; змін до рішення 19 сесії міської ради 6 скликання від 30 березня 2012 року №22 «Про затвердження Програми «Питна вода Миргородщини по м. Миргороду на 2012-2020 роки». З даних питань доповідав начальник відділу капітального будівництва Максим Богаєнко. Він пояснив, що основні зміни передбачають перенесення реалізації проектів, які не пройшли цьогоріч експертизу, на наступний рік. В обговоренні актуальних тем взяли участь всі члени профільної комісії. Зокрема, депутат Олександр Залєський висловився за те, щоб під час перерозподілу бюджетних коштів на ремонт дорожньо-мостового господарства та об'єктів благоустрою по мікрорайонах, було дотримано принцип "справедливості".

Далі начальник відділу ЖКГ Михайло Коркішко пояснював проекти рішень Про прийняття на баланс комунального підприємства «Спецкомунтранс» Миргородської міської ради безоплатно мереж ливневих каналізацій; Про передачу на баланс комунального підприємства «Спецкомунтранс» об’єкта закінченого будівництва та проектно-кошторисної документації з балансу відділу капітального будівництва Миргородської міської ради; Про внесення змін до рішення 19 сесії міської ради 7 скликання (ІІ засідання) від 22.12.2016 року №32 «Про затвердження Міської програми благоустрою міста на 2017 – 2021 роки»; Про передачу нежитлової будівлі та нежитлових приміщень; Про внесення змін до рішення 33 сесії 7 скликання (ІІ засідання) від 28 грудня 2017 рок № 278 «Про затвердження Програми капітального ремонту, реконструкції та будівництва вуличного освітлення м. Миргород на 2018 рік»; Про затвердження Статуту комунального підприємства "Спецкомунтранс" в новій редакції. У ході обговорення інформації цього блоку було також порушено питання реалізації міської програми поводження з безпритульними тваринами. До обговорення долучилися місцеві зоозахисниці. Вони висловили стурбованість ситуацією, яка склалася  з бездомними тваринами, розповіли про волонтерську роботу та запропонували низку заходів для того, щоб вуличні тварини стали екосистемою міста.

Після обговорення профільна комісія підтримала з поправками, підготовлені депутатами Андрієм Сіряком та Анатолієм Вороновським звернення до керівництва держави, Верховної ради та депутата по 147 виборчому округу звернення щодо призупинення Постанови про підвищення ціни на газ.

Завершальним блоком в роботі комісії були опрацьовані проекти рішень про зміни до затверджених лімітів споживання енергоносіїв у фізичних обсягах бюджетним установам міста на 2018 рік, перерозподіл видатків за видами робіт за Програмою «Модернізація теплового району Авіамістечко" в м. Миргород Полтавської області", в рамках програми DemoUkrainaDH у співпраці з НЕФКО" та перерозподіл коштів на реалізацію Цільової програми підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення іміджу та розвитку співробітництва м. Миргорода на 2017–2021 роки.  по даних питаннях доповідала  начальник відділу муніципальних ініціатив , інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Усик.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]