Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На Полтавщині розвиватимуть систему інституційного догляду дітей
2020-02-06

06 лютого  Полтавщину з робочим візитом відвідали Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська та Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.  Вони зустрілися  з керівництвом області й головами ОТГ, міськими головами, очільниками райдержадміністрацій, директорами інтернатів, керівниками профільних структурних підрозділів ОДА, членами міждисциплінарних комісій для оцінки й трансформації закладів. На заході обговорили обговорили  систему інституційного догляду дітей та реальні кроки щодо її реформування.

У Полтавській області в системі освіти працює 25 закладів інтернатного типу, де діти навчаються з понеділка по п’ятницю.  Обрано  3 інтернати, які в 2020 році перебудують, закуплять автобуси, щоб дітей возити навчання. Заклади дещо переформатують, а дітей влаштують в родини.

- В  області нині - 56 сиріт. І ми поставили собі за мету цього року всіх влаштувати в родини. Уже є кілька прийомних сімей, які готові взяти до себе сиріт. Також є будинки, які ми будемо ремонтувати і покращувати матеріально-технічне забезпечення, – говорить голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

 За словами Миколи Кулеби, державі треба змінити механізми фінансування інтернатної освіти. Держава має попіклуватися про сім’ї, які не можуть виховувати дітей. Треба попередити сирітство, а не боротися з його наслідками. Дітей варто учити батьківству з школи, щоб дитина з неблагополучної родини, не віддавала в майбутньому свою дитину в інтернат.

За запитом ОДА та за підтримки міжнародного благодійного фонду LUMOS розпочато активну фазу реформи інтернатів у Полтавській області. Засновниця Lumos - Джоан Роулінг, авторка книг "Гаррі Поттер",- розповіла Юлія Соколовська. За попередні 2 дні навчили 3 міждисциплінарні команди щодо оцінки інтернатів, до 10 фахівців в одній команді. Це соцпрацівники, педагоги, психологи і медики. Всі вони заходять в інтернат, оцінюють кожну дитину, її сім'ю, оточення, послуги в громаді, ризики переміщення, а потім пишуть план по кожній дитині. Потім починають виводити. Протягом наступних місяців ці команди мають вивести з інтернатних закладів виховання понад 300 дітей.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]