Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На Полтавщині реалізується проект «Здоров’я жінок України»
2015-02-17

У Полтавському обласному Центрі здоров’я у рамках програми «Здоров’я жінок України» агентства США з міжнародного розвитку (USAID) відбулася зустріч партнерів по організації просвітницької роботи з населенням.Лікарі, психологи, волонтери та тренери з минулого етапу проекту обговорили як нині будуть працювати над збереженням репродуктивного здоров’я українок

Полтавщина – єдина в Україні область, яка отримала підтримку одразу в двох програмах, присвячених репродуктивному здоров’ю. Кілька років тому вже реалізовувалася подібна програма USAID – «Разом до здоров’я». Тоді Полтавська область була активною за всіма її напрямками, тому фахівці знову повернулися до нас.

Кожна п’ята пара в Україні, за даними МОЗ, страждає через безпліддя. Молоді люди починають статеве життя, не маючи достатньо знань про безпечний секс, планування вагітності і контрацепцію. Як наслідок, в Україні значно більше абортів, порівняно з європейськими країнами. Саме на цих аспектах наголошують фахівці, реалізуючи програму «Здоров'я жінок України». Загалом програма носить просвітницький характер і має два напрямки: робота з населенням і з медичними працівниками.

– На наших тренінгах ми просимо, намалювати, як люди бачать, планування сім'ї. І знаєте, дорослі люди, освічені, серйозні малюють гроші, будинки, машинки, все що завгодно, але дуже рідко хто замислюється, що планування сім’ї – це насправді, коли мати дітей, скільки мати дітей, на якому періоді життя, – говорить Наталія Карбовська, заступник директора з комунікацій та організаційного розвитку.

– Ми готуємо медичних працівників для того, щоб вони надавали кваліфіковані консультації молодим людям, щоб жінка і сімейна пара змогли самі прийняти усвідомлене рішення про те, коли народжувати, яким чином регулювати час між народженнями, який саме вид контрацепції використовувати, щоб здоров’я жінки зберігалося, – уточнює Наталія Рахмаїл, координатор з діяльності в областях.

Головний лікар Полтавського обласного Центру здоров’я Ніна Дурдикулієва наголошує на розширеному партнерстві з державними службами та волонтерами у молодіжному середовищі:

– Ми розуміємо, що для того, щоб наше покоління було здоровим, перш за все, здоровою повинна бути молодь, яка буде народжувати бажаних, здорових дітей. Тому ця робота будується на партнерських стосунках з освітянами, центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, молоддю, яка за принципом «рівний рівному» доносять корисні знання одноліткам.

«Здоров’я жінок України» – це 5-річна Програма USAID, запроваджена з 2011 року у рамках Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» і діє у 12 областях країни. Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу в партнерстві з фондом «Здоров’я жінки та планування сім’ї» – українською неурядовою організацією, що працює в сфері планування сім'ї та репродуктивного здоров'я.

Мета програми «Здоров’я жінок України» – сприяти збереженню репродуктивного здоров'я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи неплановій вагітності та абортам. Для досягнення мети Програма працює з українськими неурядовими організаціями, підтримуючи їхні ініціативи, спрямовані на зміну ставлення населення до репродуктивного здоров'я та планування сім'ї.

Корисну інформацію можна дізнатися на сайті http://www.plana.org.ua, а також в інформаційній літературі, яку поширюють учасники проекту.

За телефоном «гарячої» лінії з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я – 0 800 50 27 57 можна отримати безкоштовну фахову консультацію.

Лінія працює з 9:00 до 18:00 у робочі дні (понеділок – п’ятниця). Дзвінки на інформаційну лінію є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України.

ПРЕС-ЦЕНТР ДОЗ ОДА
ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]