Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На Полтавщині формують бригаду територіальної оборони
2022-02-09

Т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін відвідав місця розміщення батальйонів територіальної оборони в Полтаві, Миргороді та Лубнах. У Миргороді Дмитра Луніна супроводжували міський голова Сергій Соломаха, його перший заступник Олександр Острянин, голова Миргородської РДА Віктор Іваненко, його перший заступник Віталій Дяківнич та голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

«Сьогодні по всій країні розгортаються бригади територіальної оборони. Разом із робочою групою оглянули місця розміщення батальйонів. Ці будівлі повинні відповідати вимогам і визначеним критеріям. Наприклад, має бути кімната для зберігання зброї та належні умови для роботи особового складу», – повідомив Дмитро Лунін.

На Полтавщині бригада територіальної оборони складатиметься з 5 батальйонів і управління бригадою, які розташують у 4 районах та обласному центрі. Всі 6 підрозділів мають розміститися в пунктах постійної дислокації.

Під час робочої поїздки окреслили проблемні питання та визначили потреби у фінансуванні. 

«На наступній сесії обласної ради ініціюватимемо питання про виділення коштів для забезпечення бригади тероборони. Разом із РДА і громадами шукатимемо можливості для фінансової підтримки», – наголосив Дмитро Лунін. 

Командир окремої бригади територіальної оборони Полтавської області, підполковник Констянтин Калентьєв зазначив, що процес формування батальйонів в області на завершальному етапі. 

«Військові частини розміщені відповідно до наказу начальника Генерального штабу у визначених місцях у межах тісної співпраці з головами райдержадміністрацій та територіальних громад», – розповів Костянтин Калентьєв. 

За його словами, наразі триває укомплектування бригади особовим складом. Для того, щоб приєднатися до Сил територіальної оборони, потрібно підписати контракт і проходити службу військовим (стандартний контракт з ЗСУ) або підписати контракт резервіста, без відриву від цивільного життя, але з обов’язковою участю у визначених тренуваннях/навчаннях/зборах.

Нині у приміщенні розпочато ремонтні роботи. У розмові із командиром батальйону, майором Едуардом Мамедовим було обговорено стан справ у військовій частині, матеріально-технічну базу, проведення ремонтних робіт споруд, чисельність особового складу військовослужбовців, а також проблемні питання, які потребують вирішення в найближчий час.

Нагадаємо, що 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про основи національного супротиву», відповідно до якого в Україні розпочалося виведення Територіальної оборони зі структури Сухопутних військ в окремий рід військ Збройних Сил України. Сили територіальної оборони формуються за адміністративно-територіальним принципом: область – це бригада, район – це батальйон.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]