Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Мистецьке свято
2015-06-15

В оновленому приміщенні галереї образотворчого мистецтва м. Лубни відбулося відродження "Лубенської художньої весни". У портретному  жанрі виступив наш славетний метр живопису, Заслужений художник України В.М.Брикулець із  портретами "Марина Пашкевич" та "Наталя Харасайло" і натюрмортом "Просвітлення". Сакральну тематику відтворили і наші миргородські майстри В.Гамирін ("Великдень"), С.Шаматрін ("Богородиці", "Спас") у характерній для нього техніці й палітрі, Ю.Державицький із роботами "Козацький хутір" та "Весна" в гарному колористичному вирішенні і Є.Комісаренко із зимовим пейзажем "Хутірець загублений у снігах".

Мистецьке свято було проведено завдяки ініціативі лубенських художників О.Василенка, В.Пашкевича, В.Мірошниченка, за підтримки національної спілки художників України, Полтавської обласної організації НСХУ, Лубенської міської ради, її голови Олександра Грицаєнка.

Сорок один рік минув відтоді, як у Лубнах (центрі Посульського краю) за ініціативи члена Спілки художників України Василя Семенюти було започатковано проведення республіканських художніх виставок "Лубенська художня весна", на яких експонувалися твори знаних митців, скульпторів, графіків, живописців із різних міст України (Києва, Харкова, Ужгорода, Одеси, Миколаєва, Донецька, Полтави): Т.Н.Яблонської, А.Сербутовського, В.Гальцова, А.Німенка, Д.Чвали, Т.Лящука. Відбулося шість "Весен" (остання 1985р.), і завдяки їм у фондах музею зібралася  потужна колекція творів живопису, графіки, скульптури знаних і видатних митців Яблонських, С.Шишка, В.Цосткової, С.Григор’єва, Г.Крижевського, О.Шовкуненка, В.Забашти, А.Кашшая, К.Трохименка, А.Коцки.

Зараз це вже сьома  виставка "Лубенська художня весна", на яку представили свої полотна митці Києва, Івано-Франківська, Харкова, Львова, Сум, Черкас, Полтави, Запорізької, Закарпатської та Полтавської областей. Переважають живописні роботи (полотно, олія) та графічні (акварель, мішана техніка) пейзажного, побутового жанрів і натюрморти.

Привітали з відродженням художніх  виставок республіканського значення члени НСХ України Києва, Харкова, Запоріжжя, Сум, Черкас, Львова, Полтави. Цікавим був  виступ лубенчанина С.М.Пазинича - дійсного члена академії педагогічних наук України, доктора філософських наук, професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв, який подарував більше тридцяти своїх наукових праць художній галереї з нагоди такого великого свята.

Лубенський міський голова О.Грицаєнко запевнив, що "Лубенська художня весна" має принести справжнє мистецьке та естетичне задоволення, стати острівцем позитивних емоцій і плекати в душах віру в мир і добро, торжество справедливості й упевненості у майбутньому".

Наталія Беркута,

мистецтвознавець

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]