Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці відсвяткували Івана Купала
2015-07-08

6 липня на набережній річки Хорол відбулися народні гуляння до свята Івана Купала. Було як завжди велелюдно і цікаво. Десятки молодих гарних дівчат у віночках, чоловіки у вишиванках, сімейні пари та цілі родини у народному вбранні – миргородці цінують народні звичаї і традиції.

Захід поєднав у собі стародавні українські звичаї, театралізації, ігри та розваги. Глядачі із задоволенням сприймали все, що відбувалося на імпровізованій сцені, аплодували вокалістам та завзято брали участь у конкурсах.

Невід’ємним елементом свята з давніх часів є гадання молодих дівчат на судженого за допомогою купальського вінка. Дівчата плетуть вінки, а з настанням темноти кидають їх на воду і вірять, що суджений прийде з того боку, куди поплив віночок. Зараз мало хто вірить у правдивість гадання, але плести вінки дівчатам подобається. Тож було вирішено цьогоріч провести конкурс на кращий купальський віночок. Звісно, кожен з двох десятків вінків, які взяли участь у конкурсі, був красивим, адже сплетений з любов’ю.

Визначати кращих було важко, але все ж таки за допомогою оплесків глядачів обрали володарку найкрасивішого з-поміж усіх. Дівчина отримала у подарунок торт від ПП Марії Стариковської.

Участь у театралізації взяли: Ігор Ігнатченко, Арсен Шумейко, Ігор Принципал, Максим Гараган, Інна Горбовцова, Ліза Мірзоєва, Ольга Шульга, Олена Курінна, Олег Цись, Євген Ошека, Наталія Путілова, Михайло Позичайло, Людмила Совгиря, Руслан Гармаш, Наталія Суліковська. Створювали атмосферу свята народний міський духовий оркестр ім. І.Шатравки, народний фольклорно-етнографічний ансамблт «Вечорниці», ансамбль спортивного танцю«Престиж» центру естетичного виховання та хореографічний колектив «Жива вода» центру культури та дозвілля.

Свято традиційно завершилося спалюванням купальського опудала та стрибками через багаття.

Відділ культури і туризму

Фото В.Балацького

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]