Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці привітали Кобзаря
2017-03-09

09-го березня дружня миргородська громада зібралася біля пам'ятника Кобзареві з нагоди 203-ї річниці від дня народження Генія. Надзвичайно талановитий український поет і художник, прозаїк і етнограф Тарас Григорович Шевченко народився 9-го березня (за старим стилем 25-го лютого) 1814-го року в сім’ї кріпосного селянина, який мешкав у селі Моринці, Київської губернії, що нині є Черкаською областю.

Чи міг тоді хто передбачити, що ім’ям цього хлопчиська колись стануть називати деякі кораблі, друкувати його зображення на державних грошових купюрах, поштових марках, ставити йому розкішні пам’ятники і численні меморіальні таблички, випускати на його честь ювілейні монети і засновувати всілякі премії?

Зауважимо лише, що за своє коротке життя, а прожив він  47 років і один день, Шевченко сповна наситився стражданнями, серед яких були і результати власних помилок, але він не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свобода, самореалізація і благополуччя, мир і повага, прості людські цінності. Його творчість це його душа, в ній він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий.  Про це зокрема, говорила секретар міської ради Наталія Гирка.

- Геніальні художні твори Шевченка завжди залишають нам простір для вічних роздумів. Та одне можемо сказати напевно: слова, написані Кобзарем 203 роки тому, залишаються актуальними і нині. Помітити, застерегти, надихнути. Можливо саме для цього і приходять Генії у наш світ. Шевченко любив наш край, називав Миргород "знаменитим", "благословенним градом". Будьмо гідними нащадками нашого Генія Тараса Григоровича Шевченка!, - сказала Наталія Гирка.

Дослідники Кобзаря, а серед них і завідувачка міської бібліотеки для дітей Ніна Макуха,  розповіла про пам'ятники, встановлені в усіх куточках світу на честь величного митця.   А безсмертні твори поета, покладені на музику, виконали учасники самодільного колективу "Горлиця".

Нагадаємо, що цьогоріч до Дня народження Кобзаря серед українців також триває флешмоб «Global Shevchenko». Для цього необхідно сфотографуватись біля пам’ятника Тарасу Шевченку та викласти фото на сторінках у соцмережах.  Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великого Кобзаря, показавши пам’ятники, встановлені по всьому світу та Україні, що свідчить про його визнання та любов українців.

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]