Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці на фестивалі «В гостях у Гоголя»
2018-07-12

Фестиваль відбувається в Миргород четвертий рік і з кожним роком стає більш вагомою участь миргородців у мистецькому заході. Музична школа відчиняє для майстер-класів та уроків літньої музичної школи свої класні кімнати. Викладачі музичної школи та інші жителі міста у якості волонтерів приймають у себе вдома виконавців з Європи. Справжніми меценатами і добрими помічниками фестивалю є Олександр Карпенко та Євген Похно. Відкриває фестиваль сам Гоголь – наш талановитий краєзнавець та екскурсовод Микола Кисличенко. Це вже стало традицією та родзинкою фестивалю.

У попередні роки з великим успіхом відбулись концерти учнів та педагогів нашої дитячої музичної школи, концерт народного оркестру народних інструментів. Цьогорічний фестиваль вражав талантом і завзяттям колектив «Миргородський сувенір».

Людмилі Шумейко, викладачу музичної школи, нашій незрівняній поетесі, у рамках IV Міжнародного фестивалю «В гостях у Гоголя» довірили провести у якості ведучої майже половину концертів – і вона була на висоті!

У рамках фестивалю відбуваються не лише вечірні концерти. Зранку і до вечора у класах Миргородської ДМШ тривають уроки літньої музичної школи, відбуваються майстер-класи для педагогів. Цьогоріч своїм досвідом та майстерністю ділилися професор Женевської та Бернської консерваторії Денис Северін, доцент ХНУМ ім. І.П. Котляревського, заслужена артистка України Ніна Руденко, викладачі-методисти Харківської середньої спеціалізованої музичної школи. Визнанням високого фахового рівня миргородського викладача те, що один з майстер-класів провела завідувач відділу фортепіано ДМШ ім.А.П.Коломійця, викладач-методист Лариса Вершиніна. У майстер-класі взяли участь кращі учні відділу фортепіано нашої музичної школи, лауреати всеукраїнських, міжнародних конкурсів - учениці 3 класу Аміна Ткаченко та Євгенія Жук, учні 7 класу Іванна Боднарчук, Ярина Шинкаренко, Кирило Коваленко. Підтвердженням педагогічних здібностей став виступ випускниці школи 2014 року, а нині вже випускниці Київського інституту музики ім. Р.Глієра, лауреата міжнародних конкурсів Ярослави Осадчої.

Бути в цьому вишуканому середовищі і відчувати свою причетність - велика насолода і велика честь для миргородців. У вечірніх концертах черпають натхнення, отримують поштовх для серйозної творчої роботи і власного вдосконалення вчителі музичної школи ім.А.П.Коломійця.

Щиро дякуємо художньому керівнику фестивалю, заслуженому діячу мистецтв, професору Валерію Миколайовичу Алтухову за проведення такого масштабного і яскравого Свята Музики саме в нашому місті Миргороді. Цей культурно-мистецький форум сприяє розвитку національних музичних талантів, збагаченню мистецьких і освітніх традицій, розвитку національної та міжнародної творчої співпраці мистецьких навчальних закладів різних рівнів. І все це у нас! З нетерпінням чекатимемо наступного року і ювілейного фестивалю!

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]