Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці гуртуються для порятунку річки від екологічної катастрофи
2021-07-27

Локальні  та масштабні  заходи по розчистці річки Хорол  обговорили на засіданні, яке стало черговим кроком на шляху до порятунку річки Хорол. За круглим столом представники влади, депутати та активісти широко розглянули це болюче питання і обговорили дієву схему злагоджених дій та окреслили конкретні дії у цьому напрямку на місцевому та  інших рівнях.

Перший заступник міського голови Олександр Острянин зазначив, що  питання відновлення річки Хорол є надзвичайно важливим та необхідним і постійно перебуває у полі зору. Міська влада як і громадяни вкрай стурбована критичним станом нашої водойми. Є проєкти, експертизи, але на превеликий жаль, коштом місцевого бюджету нереально реалізувати запропоновані фахівцями заходи. Багато питань цієї екологічної проблеми лежить у юридичній площині, тому до вирішення цього питання будуть залучені юристи та екологи. Паралельно буде підготовлено  спільне звернення до керівників обласних та державних  інстанцій з викладенням проблематики та  підписами миргородців. Будемо залучити до цієї роботи нашу Миргородську громаду та мешканців інших населених пунктів. Сподіваємося, що заручившись підтримкою небайдужих  активістів, вдасться зрушити  це питання, та спільними діями врятувати річку Хорол. Будемо шукати фінансові ресурси та узгоджувати подальші дії з очільниками сусідніх громад,  територією яких теж протікає річка Хорол, і які теж потерпають від проблем з її екологічним станом, розповів Олександр Іванович.

За круглим столом висловилися за те, що паралельно з процесом створення паспорту річки треба усунути дамби та перемички, які перетворюють річку в каскад ставків, перевірити у житловій забудові системи стоків, розчистити пляжі від очерету та порослі з залученням необхідної спецтехніки. Лунали пропозиції щодо посилення контролю за зливом нечистот, відходів та сміття в річку, пошуку джерел фінансування для виконання вказаних заходів.

Громадський активіст Владислав Ханко наводить приклади, коли місцеві мешканці намагаються самотужки захищають малі річки. Уже цієї суботи  він анонсує проведення екологічної акції з очистки ділянки річки біля ресторану "Гоголь" та закликає всіх небайдужих попрацювати та допомогти з необхідними ресурсами та технікою.  

Для взаємодії ініціативних жителів Миргородщини з питань збереження річки Хорол створено фейсбук-групу "Не той тепер Миргород, Хорол-річка не та"  та чат у вайбері  "Миргороду - чисту річку!"

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]