Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" отримав ліцензію на діяльність
2018-08-20

Про це повідомив директор комунального некомерційного підприємства "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Олександр Фошин. Другого серпня 2018 року Міністерство охорони здоров'я видало "Миргородському міському центру первинної медико-санітарної допомоги" ліцензію на провадження господарської діяльності: 

з медичної практики за спеціальністю організація і управління охороною здоров'я, загальна практика – сімейна медицина, терапія, педіатрія, функціональна діагностика; за спеціальністю молодшого спеціаліста з медичною освітою: сестринська справа, акушерська справа, медична статистика за місцем провадження діяльності для амбулаторій, розміщених за адресами: на вул. Старосвітська, 22/5, вул. Багачанська, 40, вул. Гоголя, 140. Амбулаторія в "авіамістечку" почне працювати з першого вересня. Згодом після вирішення організаційних питань відкриються інші амбулаторії у мікрорайонах.

За словами міського голови Сергія Соломахи, зроблені кроки в системі охорони здоров'я на місцевому рівні та розроблені міською програмою розвитку охорони здоров'я на 2018-2019 роки, спрямовані на модернізацію системи первинної ланки та сприятимуть наближенню медицини до людей та найголовніше - поліпшать якість обслуговування миргородців.

Довідково

З метою  підвищення рівня медичного обслуговування населення, наближення первинної медичної допомоги до жителів міста, розширення можливостей щодо її  доступності та якості, впровадження  нових підходів щодо організації роботи закладів охорони здоров’я та їх фінансового забезпечення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, рішенням сесії міської ради від 22.03 2018 року № 73 було створено комунальне некомерційне підприємство "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Ухваленню цього рішення передувала подія, на яку місцева влада не могла не відреагувати: зміна місця реєстрації Миргородської ЦРЛ - з міста Миргорода в с. Попівка Миргородського району (кінець грудня 2017 року). "Процедурне" рішення призвело до фінансових збитків міському бюджету та соціальної напруги. Враховуючи соціальну значимість питання та захищаючи інтереси територіальної громади міста, депутати Миргородської міської ради ухвалили звернення щодо приведення Статуту Миргородської ЦРЛ у відповідність до вимог чинного законодавства та передачі на баланс міста цілісних майнових комплексів Миргородської центральної районної лікарні та комунального закладу "Миргородський центр медико-санітарної допомоги" (рішення Миргородської міської ради № 5, №4,№3 від 26.01.2018р). На що отримали негативну відповідь (рішення Миргородської районної ради №22 від 16.02.2018р.). Депутати Миргородської міської ради продовжили відстоювати інтереси громади та "боротьбу" за належне медичне обслуговування і прозоре фінансування цієї сфери.

Для поліпшення якості медичного обслуговування та наближення первинної медичної допомоги до містян, рішенням сесії Миргородської міської ради № 73 від 22.03.2018 року було створено Комунальне некомерційне підприємство "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги", затверджено Статут цього підприємства та уповноважено заступника міського голови Бориса Баришпольця здійснити державну реєстрацію закладу у визначеному законодавством порядку.

Наступним кроком у напрямку організації роботи підприємства було оголошення і проведення конкурсу на посаду директора. За результатами конкурсу, комунальне некомерційне підприємство "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" очолив Олександр Фошин. Почалася робота по створенню на території міста амбулаторій сімейної медицини. Врахувавши позитивні відгуки миргородців, які обслуговуються у амбулаторії на вулиці Багачанській  та вивчивши досвід інших міст, на місцевому рівні вирішили розширити мережу сімейних амбулаторних відділень. У мікрорайонах “Мінзаводський” та “Личанка” збудують нові об'єкти, у “Спортивному” реконструюють орендоване приміщення, у "Центральному" під амбулаторію перепланують приміщення ЦНАП, а в "Почапцях" буде відремонтовано діючу амбулаторію. Координують цей напрямок роботи також заступник міського голови Борис Баришполець та начальник відділу охорони здоров'я Сергій Михайленко.

Міністерством охорони здоров'я другого серпня 2018 року комунальному некомерційному підприємству "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" видано ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю організація і управління охороною здоров'я, загальна практика – сімейна медицина, терапія, педіатрія, функціональна діагностика; за спеціальністю молодшого спеціаліста з медичною освітою: сестринська справа, акушерська справа, медична статистика за місцем провадження діяльності (ідентифікаційний код: 42075445) Переглянути інформацію можна на сайті МОЗ (розділ "Ліцензування", "Прийняті рішення"). 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]