Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородській ЦРЛ передали медичні вироби та засоби захисту
2020-04-01

Стан забезпечення інфекційного відділення Миргородської ЦРЛ засобами захисту й необхідним обладнанням перевірили обласні керівники: голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак  під  час робочого візиту в Миргород. Лікарні було передано 1 тисячу медичних масок, 3 тисячі рукавичок, 10 датчиків для визначення основних функцій організму, 40 трубок для проведення інтубацій.

  У ході спілкування з керівниками міста, району, медичним персоналом, представниками поліції, служби порятунку та журналістами  Олег Синєгубов наголосив, що Миргородське інфекційне відділення – одне із 17 в регіоні, яке  прийматиме хворих у разі виявлення коронавірусу. "Робимо все, аби надати медзакладам ще більше засобів захисту й медобладнання. Говорити, що всього вдосталь ми не можемо, адже маємо бути готові до найвищого ступеня захворюваності. Координуємо наші дії", – зазначив Олег Синєгубов.

Директор КНП «Миргородська центральна районна лікарня» Ярослав Будний повідомив, що захисними масками заклад забезпечений. 23 представники бізнесу допомогли Миргородській ЦРЛ на майже пів мільйона гривень. Зокрема, придбали маски, респіратори, бахіли, деззасоби. Нині в лікарні перебувають 127 пацієнтів. Є 15 апаратів штучної вентиляції легень. Зокрема, 10 – у реанімаційному відділенні, 5 – в операційних.

Олег Синєгубов повідомив, що продовжуємо отримувати вантажі з засобами захисту. Вони надалі систематично надходитимуть. "Якщо раніше був один літак на тиждень, то тепер буде 2-3 літаки. У понеділок ми одержали вантаж. Сьогодні виїхали за іншим. Розподілятимемо його між інфекційними відділеннями. Забагато засобів захисту – такого поняття бути не може. Ми постійно маємо поповнювати їх запаси," – сказав  голова ОДА.

Олег Синєгубов  також оглянув намет, який встановили біля лікарні, та прокоментував: «За вимогою Уряду розгортаємо такі намети. Їх встановлюють військові, працівники ДСНС. Там обладнають сортувальні пункти, щоб у разі загострення епідеміологічної ситуації могли визначати й відокремлювати людей за ступенями хвороби. Маємо бути готовими й до такої ситуації, хоч сподіваємося, що її не буде», – зазначив він.

Станом на 1 квітня у Полтавській області є два лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. Віктор Лисак розповів, що дочка 68-річної кременчужанки, у якої виявили коронавірус минулого тижня, теж здала аналізи. Результати лабораторного дослідження ПЛР-  позитивні. Як виявилося, жінка приїхала з Польщі на початку березня. Про це стало відомо лише тоді, коли захворіла її мама. Нині в дочки відсутні симптоми захворювання, вона перебуває вдома на самоізоляції.

Також у Полтавській області очікують результати ПЛР-тестів у 13 людей. На самоізоляції перебуває 2049 осіб, 737 полтавців уже успішно її завершили.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]