Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородські авіатори провели спільні заняття зі студентами
2017-05-31

Військовослужбовці 831 бригади тактичної авіації Повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України активно залучаються до військово-патріотичного виховання допризовної молоді регіону. Днями миргородські авіатори провели заняття в рамках навчальної програми дисципліни «Захист вітчизни» із студентами Хорольського агропромислового коледжу.

У Кімнаті бойової слави молодь ознайомилась із легендарними авіаторами, які стояли у витоків створення бригади, із героями, які відзначились своїми подвигами та віддали життя за мирне небо. ТВО заступника командира по роботі з особовим складом майор Віктор Шклярук зачарував присутніх захопливою розповіддю про експонати, які розповідають про нелегку професію військового льотчика-винищувача.

831 бригада тактичної авіації сформована 1 серпня 2003 року на базі 831 винищувального авіаційного полку та продовжує його бойові традиції. В період участі у Другій Світовій війні три льотчики полку за мужність і відвагу, проявлені в боях з фашистами, одержали звання Героя Радянського Союзу. За роки Другої Світової війни полком виконано 9960 бойових вильотів з нальотом 10451 година, знищено 417 літаків противника, 838 одиниць військової техніки, - сказав офіцер. Сучасні солдати-контрактники роти охорони у вартовому містечку показали студентам трудові будні служби, продемонстрували свої професійні навики, яких набули за час служби в Повітряних Силах. На спеціально відведених навчальних місцях військовослужбовці відпрацювали практичні дії по напрямках. Зокрема, найбільш видовищними стала демонстрація дій особового складу варти з відбиття нападу на вартове приміщення, об’єкт, що охороняється, зміна вартових, порядок дій чатового в різних умовах обстановки, дії чатового, озброєного багнетом, прийоми рукопашного бою, які можуть бути застосовані чатовими.

Далі студенти піднялись в приміщенні підрозділу, де власноруч змогли під наглядом офіцерів бригади потренуватись розбирати та збирати зброю, приміряти бронежилети та каску. Студент-першокурсник Артем Ландарь каже, що прийшов до коледжу підготовленим, адже в школі навчився вправлятись зі зброєю, пройшов військово-польові збори. І тільки приступає до розбирання автомату, як припускається помилки. Його виправляє офіцер роти охорони та показує всім студентам порядок розбирання та збирання автомату Калашникова. На завершення перебування в бригаді хлопці та дівчата, які навчаються в Хорольському агропромисловому коледжі, доторкнулись до справжніх бойових літаків-винищувачів Су-27 та учбово-тренувального літака Л-39. Офіцери бригади розповіли про бойові можливості літаків та їх застосування, а також дозволили зазирнути до кабіни льотчика.

- В нашому коледжі існує девіз: «Сьогодні – студент, завтра - воїн». Близько 15 років коледж співпрацює із 831-ю бригадою тактичної авіації. За цей час відбулося чимало заходів з військово-патріотичного виховання допризовної молоді за участі військових авіаторів. Як результат – цьогоріч 10 наших випускників підписали контракт зі Збройними Силами України. Мені особливо приємно повертатись до 831-ї авіабригади зі студентами, адже два роки свого армійського життя віддав саме їй, - зазначив викладач предмету «Захист Вітчизни» Хорольського агропромислового коледжу прапорщик Микола Бойко.

Офіцер – прес-секретар 831 бригади тактичної авіації лейтенант Світлана БОРИСОВА

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]