Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород - місто щасливого дитинства
2018-09-18

Парад закладів позашкільної освіти "Миргород - місто щасливого дитинства" у Миргороді організували вперше. Цей захід присвятили Дню міста та 100-річчю позашкільної освіти України. Педагоги та вихованці позашкільної освіти різних напрямків: художньо-естетичного, музичного, туристсько-краєзнавчого, науково-технічного, дослідницько-експериментального, еколого-натуралістичного та спортивного пройшли урочистим парадом центральною вулицею міста та продемонстрували свої здібності і таланти.

Цього року позашкільній освіті України виповнюється 100 років, і тому головною подією у святкуванні Дня міста став парад позашкільників. Відкрив урочисте дійство найбільший заклад міста – Центр естетичного виховання, у якому навчається близько 800 дітей. Творчі колективи ЦЕВу – лауреати та володарі Гран-прі міських, обласних, Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів та фестивалів дитячої творчості. Заклад став переможцем загальноміського відкритого рейтингу популярності «Людина року – 2017» у номінації «Установа року».

У Дитячо-юнацькій спортивній школі навчається 470 дітей. За минулий рік тренерами підготовлено 4 кандидати в майстри спорту, чотирьом вихованцям присвоєно І дорослий розряд. Чемпіонами області, срібними призерами Спартакіади України стали учні відділення шахів (тренер Яворовський В.О.), чемпіонами області та призерами чемпіонату України – вихованці відділення греко-римської боротьби (тренер Шудєгов С.М.).

Є чим пишатися і Центру еколого-натуралістичної творчості. Вихованці гуртка «Юні кролівники» зайняли І місце у Всеукраїнській трудовій акції «Кролик», за що отримали винагороду від Миргородської міської ради в сумі 18 тисяч гривень. Вихованці гуртка «Ландшафтний дизайн» – переможці Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл». Вихованці гуртка «Квітникарі «Лілея» – переможці Всеукраїнської трудової акції «Дослідницький марафон».

Гуртки авіамоделювання, судномоделювання, картингістів, мопедистів та мотоциклістів, радіоелектронного конструювання, художньої кераміки, крою та шиття, м’якої  іграшки та багато інших діють на Станції юних техніків. Команда вихованців під керівництвом директора закладу Коморного А.С. взяла участь у міжнародній виставці-конкурсі «Молодіжна технічна творчість», яка проходила в місті-побратимі Горна Оряховиця (Болгарія). Найкращі роботи вихованців вихованців СЮТ експонуються в Центральному та Обласному центрах науково-технічної творчості учнівської молоді.

Професійну початкову мистецьку освіту надає юним миргородським талантам дитяча музична школа. Тут навчається 360 учнів, третина з яких щороку стають лауреатами різноманітних конкурсів, підносять славу рідного міста не тільки в Україні, а й за кордоном – у Румунії, Чехії, Болгарії, Італії, Австрії, Фінляндії.  Відділ гітари (завідуюча відділом Оксьоненко Л.А.) проводить у місті фестиваль гітарного мистецтва «МирГрад» – міжнародний мистецький захід. Школа є базою проведення Міжнародного фестивалю класичної музики «В гостях у Гоголя».

Пішохідним, водним, гірсько-лижним, велосипедним туризмом займаються діти на Станції юних туристів імені Д.Гурамішвілі. 16 вихованців закладу мають високе звання кандидата в майстри спорту. Юні краєзнавці під керівництвом методиста Кіріченка І.І. 10 років поспіль перемагали у Всеукраїнських краєзнавчих експедиціях «Історія міст і сіл України» та «Моя Батьківщина – Україна». Випускниці СЮТ Євгенія та Софія Дерики піднімали прапор рідного міста на вершинах Ельбрусу та Казбека на Кавказі, Білухи на Алтаї, Монблан в Альпах.

За 8 років роботи Клубу таїландського боксу «Муай-тай «Миргород» тренерами Анатолієм і Віктором Бужинами підготовлено 16 кандидатів у майстри спорту та один Майстер спорту України міжнародного класу. Серед спортсменів клубу – призери та переможці чемпіонатів Європи та світу з кікбоксингу.

10 років на базі НВК «Гелікон»  працює клуб кіокушин-карате «Миргородська фортеця» (тренер кандидат у майстри спорту України Івко І.В.). Серед спортсменів клубу – призери та чемпіони області, України та Європи.

Завершив парад ансамбль «Променад», знаний та шанований не тільки в Миргороді, а й відомий численними перемогами на Всеукраїнських і міжнародних конкурсах та фестивалях за межами міста. Школа народного танцю «Променад» працює за власною програмою керівника Андрія Матвієнка. Променадівці – постійні організатори та учасники благодійних концертів та волонтерських акцій. Цього року колектив успішно запроваджує ще один напрям своєї роботи – розвиток фестивального руху.

Парад позашкільників став окремим святом Дня міста. Половина учнів миргородських шкіл після уроків навчаються в закладах позашкільної освіти, беруть участь і перемагають у спортивних та мистецьких змаганнях, прославляючи Миргород на увесь світ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]