Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород має потенціал для розвитку реабілітаційного туризму
2020-07-02

Такий висновок зробила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, яка  з робочою поїздкою побувала в Миргороді, та познайомилася з туристичними принадами міста і курорту "Миргород". Перспективи розвитку внутрішнього туризму став головною темою її  візиту. А «Миргородкурорт» має все для розвитку реабілітаційного туризму», – розповіла в інтерв'ю Катерина Рижеченко.

У супроводі заступника міського голови Олександра Гуржія та начальника відділу культури Лариси Педченко Катерина Рижеченко оглянула «Миргородкурорт», ознайомилася з лікувальною базою та можливостями закладу, культурними пам'ятками та закладами міста. Зокрема зауважила, що нині на Полтавщині визначили 5 «туристичних магнітів». Цей перелік  неостаточний. І «Миргородкурот» має все, щоб стати магнітом для туристів.

«Вважаю, нам варто розширити перелік, проаналізувавши всі куточки нашого регіону, тому що в нас є дуже багато прекрасних місць. «Миргородкурорт» – загальновідома міжнародна туристична локація, що приваблює не лише українців, а й іноземців. Миргород – невід’ємна частина розвитку туризму на Полтавщині. Тож на власні очі вирішила подивитися, чим він так вабить туриста. Одним із напрямків, який плануємо розвивати,  є реабілітаційний туризм. Тож Миргород має для цього чималий потенціал», – сказала Катерина Рижеченко.

У 2013 році на сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування у Греції український курорт «Миргород» отримав вищу відзнаку міжнародної спільноти фахівців курортної справи –  звання «Кращий курорт світу». Тут унікальна лікувальна база, чудові краєвиди. На території насаджено понад 1000 видів дерев і рослин. Найпривабливіші – магнолії. Є спортивні майданчики, басейн. Можна покататися на човні чи катамарані.

Також Катерина Рижеченко оглянула унікальну будівлю Миргородського художньо-промислового коледжу, збудовану в 1896 році. Ознайомилася з роботами учнів. Зауважила, що будівля є культурною пам’яткою і її варто підтримувати на належному рівні.  Побувала й у літературно-меморіальному музеї Давида Ґурамішвілі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]