Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Молодіжна та гендерна політика
2017-11-02

Про хід виконання Міської програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки заслухали на засіданні виконавчого комітету, що відбувся першого листопада. Про основні напрями роботи міської програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки, затвердженої рішенням  23 сесії 7 скликання міської ради № 12 від 11.04.2017 року,  доповідала начальник відділу освіти Тетяна Колибельнік.

За словами Тетяни Колибельнік, відділом освіти протягом року було проведено низку заходів, спрямованих на реалізацію сімейної та молодіжної політики: святкові урочистості з нагоди відзначення Міжнародного дня Матері та Міжнародного Дня сім’ї,  Міський фестиваль «Тато, мама, я – спортивна сім’я», ряд заходів до святкування Дня молоді. Дитячою студією відео- мистецтв «Темп» Центру естетичного виховання до Дня молоді знято фільм «Успішна молодь Миргорода».

До всесвітнього дня поезії відбувся традиційний конкурс «Молоді поети Миргорода». В рамках заходів до дня міста проведено конкурс дитячого малюнку на асфальті, молодіжний флеш-моб та міський заочний конкурс юних журналістів «Моя маленька батьківщина». До Дня українського козацтва пройшли змагання з військово-прикладних видів спорту серед допризовної молоді. Протягом року серед учнів шкіл проводиться військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура"). Гуртківці Станції юних техніків взяли участь у фестивалі молодіжної технічної творчості, який проходив з 12 по 14 жовтня  в м. Горна Оряховиця, Болгарія.

При відділі освіти діє міське громадське об'єднання «Трикутник», метою діяльності якого є проведення просвітницької роботи з батьками‚ підвищення їхньої психолого-педагогічної культури‚ організації спільних сімейних  заходів‚ забезпечення відродження духовних і культурних  сімейних цінностей  у міській громаді. Також працює міжшкільна дитяча організація «Молодіжний парламент м. Миргород», до складу якого входять учнівські лідери усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

У 2016-2017 н. р. у тісній співпраці із навчальними закладами організовано і проведено ряд заходів на міському рівні.

Представники парламентів навчальних закладів міста познайомилися з особливостями роботи учнівського самоврядування в СШ №5 під час семінару-практикуму «Сучасні тенденції розвитку учнівського самоврядування: організація роботи на основі впровадження нових методик та технологій».

Проведено міський брейн-ринг «Цікаве про українську гривню» (до 20-річчя української гривні).

Методистами відділу освіти для учнівських лідерів проведено соціально-психологічний тренінг "Я - лідер - практик".

За ініціативи «Молодіжного парламенту м. Миргород» проведено позачергове засідання, на якому розглянули шляхи поширення серед підлітків інформації про небезпеку, яку несе дітям участь в інтернет - групах "Синій кит", "Тихий будинок" тощо.  

Спільно з ГО «Трикутник» проведено Науково-практичну конференцію «Вплив ЗМІ на агресію підлітків».

Відбулося засідання міського батьківського всеобучу з питання дитячої інтернет-залежності (лютий 2017 р.).

У березні цього року проведено традиційний  загальноміський різножанровий фестиваль родинної творчості «Таланти родин рідної землі» .

Протягом навчального року активісти були учасниками різноманітних заходів міського, обласного та всеукраїнського рівнів:

- член «Молодіжного парламенту м. Миргород» Цапун Роман був членом Конкурсної комісії з відбору проектів за Програмою «Місто активних громадян».

 - учнівський парламент НВК «Гелікон» взяв участь в обласному фестивалі – конкурсі учнівських проектів самоврядування «Ми віримо в гарне майбутнє».

- члени «Молодіжного парламенту м. Миргород» взяли участь у роботі обласної Школи координаторів учнівського самоврядування «Виховуємо лідерів».    

- Шумейко Арсен, голова «Молодіжного парламенту м. Миргород»,   узяв участь у роботі Всеукраїнської "Школи громадянської і волонтерської активності та патріотичного виховання "Агенти змін", "Першої літньої школи "Європейська культура філософського діалогу", "Школи з громадянської участі та культурної дипломатії". 28-30 жовтня 2017 року в  нашому місті відбувся  профорієнтаційний форум для  молоді «Школа успіху. Миргород». Мета даного заходу – надання допомоги підліткам в ознайомленні з прикладами роботи бізнесу, соціальних та комерційних проектів, щоб зробити свідомий вибір майбутньої професії.  Школярі  презентували власні ідеї,  вчилися працювати в команді, розробляти свої проекти та обговорювати  їх з відомими бізнесменами і громадськими діячами нашого міста. В рамках молодіжного форуму відбулася зустріч із Джінван Парком, професором  філософії, автором методики філософії для дітей Гьонсанського університету в Південній Кореї, та Юлією Кравченко – методистом Малої Академії Наук України, кандидатом філософських наук.

Протягом року постійно проводиться  робота щодо організації оздоровлення дітей пільгових категорій. У 2017 році реалізовано 283 путівки до дитячих позаміських закладів оздоровлення та відпочинку.

Створено та постійно уточнюється єдиний облік (паспортизація) багатодітних сімей міста. На сьогоднішній день в  місті зареєстровано 157 багатодітних сімей, де проживає 519 дітей, видано 261 посвідчення батьків багатодітної сім’ї та 538 посвідчень дітей з багатодітної сім’ї.

З метою підвищення суспільно - політичної активності жінок та їхнього соціального статусу, підтримки та відзначення жінок, які плідно працюють у різних сферах господарства, суспільно-політичного, духовного і громадського життя, три жінки нашого міста взяли і участь  у обласному конкурсі «Успішна жінка Полтавщини» в номінаціях громадський діяч (Трапікас Олена Василівна), працівник освіти і науки (Фененко Валентина Василівна), діяч культури і мистецтва (Шумейко Людмила Михайлівна).

Проводиться робота щодо оформлення документів та подання на розгляд сесії міської ради питання про порушення клопотання про присвоєння почесного звання «Мати – героїня», на даний час в м. Миргороді 26 жінкам  Указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати – героїня». Одне клопотання щодо присвоєння почесного звання знаходиться на розгляді.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]