Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Молодіжна літня школа
2016-07-22

Фундаментом майбутнього країни є молодь. Рівень її освіченості, громадянської свідомості та соціальної етики визначає якість цього фундаменту. Сьогодні, як ніколи, актуальними та необхідними є заходи, спрямовані на виховання активної молоді, формування в неї лідерських якостей, чіткої громадянської позиції, обізнаності з питань історії власного народу, позитивного зарубіжного досвіду реформування держави.

В Україні молодіжні ініціативи набирають обертів з кожним роком, формується міцний кістяк молодіжних громадських об’єднань, котрі сприяють реалізації всього вище названого.

Відтак, Всеукраїнською молодіжною громадською організацією „ Українська Студентська Спілка” у партнерстві з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією „Молодий Рух”, в рамках проекту «Молодь об’єднує Україну», організовано серію шкіл взаєморозуміння та молодіжного лідерства. Мені випала нагода взяти участь в ІІ заїзді школи, котрий відбувався 14-17 липня 2016 року в м. Яремче (Івано-Франківська обл..), де я представляла центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  міської ради та Миргородську міську молодіжну громадську організацію «За нами майбутнє».

Ще їдучи в потязі, повертаючись додому, я не могла дочекатися, коли поділюся враженнями від неймовірно цікавого та цінного заходу, котрий організатори створили для 25-ти учасників з різних областей України. Програма літньої школи передбачала серію лекцій на тему історичного минулого України, можливостей переосмислення історії з метою розбудови нових демократичних цінностей. Запрошені експерти, фахівці в області історії, наголосили, що історична пам’ять є одним з елементів механізму захисту нації та навели приклади позитивного досвіду впровадження політики пам’яті в європейських країнах з метою консолідації суспільства (Польща, Німеччина).

Також, відбулася лекція на тему «Роль мови у збережені ідентифікації нації», яка супроводжувалася жвавою дискусією. Було обговорено важливість захисту мови з метою збереження самобутності нації, її «генетичного коду» та історичної спадщини.

Особливо цінним було те, що теоретичні лекції та дискусії було підкріплено практичною грою «Основи консолідації», під час якої всі учасники мали змогу відчути, що розвиток суспільства можливий лише на основі взаємної довіри, поваги та толерантності громадян.

Варто відмітити, що до програми школи увійшли також лекції, спрямовані на розвиток практичних знань та навичок, котрі знадобляться учасникам в їх громадській діяльності: при створенні молодіжних організацій, управлінні молодіжними проектами, організації міжнародної та волонтерської діяльності.

Враховуючи все вищесказане, хочу висловити вдячність ВМГО «Молодий рух» та ВМГО «УСС», а також Фонду Ганса Зайделя (представництво в Україні), за реалізацію цікавого та корисного проекту, котрий спонукає до саморозвитку, критичного мислення, соціальної відповідальності та взаєморозуміння між людьми.

*ПРОЕКТ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ЗА ПІДТРИМКИ ФЕДЕРАЛЬНОГО МІНІСТЕРСТВА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ НА ОСНОВІ РІШЕННЯ БУНДЕСТАГУ ФЕДЕРАТИВНОЇ РЕСПУБЛІКИ НІМЕЧЧИНА ЧЕРЕЗ ПРЕДСТАВНИЦТВО ФОНДУ ГАНСА ЗАЙДЕЛЯ В УКРАЇНІ

Зосим Вікторія

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]