Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Мобільний застосунок «Пенсійний фонд» - зручний спосіб доступу до особистого кабінету
2021-05-31

Раніше запис у трудовій книжці гарантував нарахування пенсії, а зараз головне – чи сплачувались при цьому страхові внески. Зазвичай, це робить роботодавець. Проте бувають випадки, коли цього не відбувається і тоді трудовий стаж людині нараховується, але на пенсії це мало позначиться.

Важливо знати, що з 1 січня 2004 року запис в трудовій книжці не є підставою для автоматичного зарахування певного періоду трудової діяльності до страхового стажу. До пенсії зараховується лише той період, за який були сплачені страхові внески за працівника. Саме страховий стаж враховуватиметься при нарахуванні пенсії та наданні допомоги з тимчасової втрати працездатності, безробіття.

Кожен працівник може самостійно перевірити чи сплачує роботодавець за нього страхові внески та який період роботи зарахують до його страхового стажу. Для цього можна скористатись порталом електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua) або мобільним застосунком «Пенсійний фонд».

Мобільний застосунок «Пенсійний фонд» забезпечує доступ до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг. За його допомогою можна:

  • подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, що передбачає подання документів для призначення пенсії виключно в електронному вигляді;
  • подати анкету-заяву на автоматичне призначення пенсії;
  • подати заяву на оформлення пенсійного посвідчення;
  • подати дані для внесення змін до пенсійної справи;
  • отримати та завантажити до мобільного пристрою електронні документи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, які доступні в особистому кабінеті;
  • переглянути відомості з Реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надана роботодавцем (страхувальником) інформацію про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж) та з електронної пенсійної справи (для пенсіонерів);
  • одержувати та переглядати повідомлення від Пенсійного фонду України, відстежувати стан опрацювання звернень до Пенсійного фонду України.

Для встановлення застосунку потрібен мобільний телефон або планшет із підключенням до мережі Інтернет і виконання декількох нескладних кроків.

Зверніть увагу, що версії мобільного застосунку для пристроїв з операційними системами Android та IOS розміщені в Google Play та AppStore відповідно. Натиснувши опцію «установити», абсолютно безкоштовно встановиться застосунок на телефон.

Відкривши мобільний застосунок, буде запропоновано обрати варіанти входу в особистий кабінет.

Є кілька способів входу:

1. За кваліфікованим електронним підписом. Для цього КЕП необхідно зберегти у вашому смартфоні, використавши шнур USB, Bluetooth,  електронну пошту, віртуальний диск Google та ін. Далі потрібно із запропонованого переліку вибрати акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), що видав електронний ключ, і залишити позначку, ким ви є: «фізичною» або «юридичною» особою.

2. За GovID:

за допомогою BankID для ідентифікації особи через українські банки онлайн. Натискаєте «НБУ», далі із запропоновано переліку банків обираєте банк, у якому ви обслуговуєтесь, та проходите покрокову ідентифікацію своєї особи згідно з інструкціями банку;

за допомогою  MobileID – для абонентів Vodafone, Kyivstar, Lifecell. Для цього  необхідно в магазинах вашого мобільного оператора з'ясувати інформацію щодо можливості обміну SIM-карти на нову, яка підтримує технологію Mobile ID, та активувати дану послугу. 

3. За допомогою реєстрації. Для цього потрібне особисте відвідування Пенсійного фонду, де вам видадуть логін і пароль. Сьогодні це можна зробити за попереднім записом на прийом до спеціалістів сервісних центрів. 

Після процедури реєстрації відкривається перелік послуг, які можливо отримати через мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

Користуйтеся сучасними сервісами – це зручно та швидко!

 

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]