Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Міжнародний саміт мерів
2017-11-30

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у Міжнародному саміті мерів, що відбувся 28-29 листопада у Києві. Захід зібрав понад 150 українських мерів та очільників міст з Канади, Ізраїлю, Словаччини, Аргентини, Швеції, Великої Британії та Польщі.  Саміт проводиться під патронатом Прем’єр-міністра України В.Гройсмана та за підтримки Київського міського голови В.Кличка та Асоціації міст України. Партнери саміту: VISA, DataGroup, Київстар, Deloitte Ukraine, Асоціація "Енергоефективні міста України" (АЕМУ), Проект міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст" (Проект ПРОМІС).

У рамках роботи саміту учасники обговорили найкращі інноваційні проекти в українських містах та взяли участь у панельних дискусіях на тему «Місто як сервіс/Інновації, котрі покращать життя», «Агенти змін у містах: від мрій до дій», «Місто посеред міста: побудова екосистеми». Ознайомилися з інноваційним парком Unit City у Києві.  Прм'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав учасників Міжнародного саміту мерів.

Також в рамках заходу було оголошено п’ятірку фіналістів рейтингу мерів-інноваторів, у яку увійшли: міські голови Тростянця Юрій Бова, Долини Володимир Гаразд, Вознесенська Віталій Луков, мер Вінниці Сергій Моргунов, та мер Житомира Сергій Сухомлин.

Крім спільних критеріїв оцінки, члени журі оцінили кандидатів за своїми спеціалізаціями, наприклад, енергоефективність, інклюзія, муніципальні рішення, які впроваджуються у містах та покращують надання послуг, відкритість мера та його команди.

До рейтингу увійшли мери міст із населенням до 500 000 осіб, що використовують креативні та новаторські рішення для вирішення локальних задач. Рейтинг відбувається у три етапи: cпочатку кандидатів номінували шляхом заповнення анкети на сайті "Української правди" та оцінювало журі за критеріями світового аналогу рейтингу European Capital of Innovation. До них входять: міське планування, громадські послуги, культура, охорона здоров’я, екологія, безпека та охорона, комунікація, підприємництво, стартап-екосистема, бренд міста. Члени журі звертали увагу не лише на застосування технологій у цих сферах, а й на креативні рішення для лінійних задач. Результатом етапу став перелік із 20 мерів.

На другому етапі було передбачено живе обговорення та експертне оцінювання журі, де враховувався не лише факт наявності електронних сервісів, але і їхній реальний вплив на життя містян, комплексний розвиток міста та незаангажованість, репутація мера.

"Обговорення журі тривало понад 4 години, і ми зважали на комплексний розвиток міста, а також прозорість мера та його репутацію. Цінність рейтингу у тому, що нам вдалося відшукати гідних звання інноватора, здатних мотивувати своїх колег на дії", – говорить засновниця Міжнародного саміту мерів Ірина Озимок.

Переможця ж рейтингу оберуть українці відкритим голосуванням, яке відбуватиметься на сайті "Української правди". 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]