Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Міжнародна конференція АЕМУ «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра»
2017-06-22

Церемонією підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами у м. Славутич розпочався Європейський тиждень сталої енергії в Україні. У рамках заходу відбулася міжнародна конференція «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра». У панельних дискусіях взяли участь багато провідних українських і зарубіжних експертів.

Учасники обговорили головні виклики впровадження енергетичних реформ в Україні, ключові аспекти термомодернізації будівель та потенціалу застосування нових європейських будівельних стандартів, програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030. До участі в конференції були запрошені представники органів центральної виконавчої влади, міжнародних донорських структур, громадських організацій, українських міст-підписантів Угоди мерів, членів Асоціації «Енергоефективні міста України» (АЕМУ). Миргород представляв міський голова Сергій Соломаха.

 У рамках заходу відбулися загальні збори Асоціації "Енергоефективні міста України" та переобрання керівного складу організації. Рішенням Загальних зборів міського голову м. Долина Володимира Гаразда  переобрано вдруге на посаду Президента Асоціації, а Миргородський міський голова Сергій Соломаха  залишився на другий термін Віце-президентом цієї Асоціації. Ще одним віце-Президентом обрали міського голову Вінниці Сергія Моргунова.

Захід організовано АЕМУ спільно зі Славутицькою міською радою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту «Угода мерів Схід» (CoM East) та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що фінансуються ЄС, а також проектів, що фінансуються Урядом Німеччини та впроваджуються GIZ.

Європейський тиждень сталої енергії. Україна вже сьомий рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, що цьогоріч триватиме з 19 по 25 червня і в якому візьмуть участь майже 50 українських міст. Європейський тиждень сталої енергії – масштабна подія в Україні, покликана сприяти поширенню найкращих практик, надихати на інноваційні ідеї та об’єднувати зусилля задля досягнення цілей ЄС щодо подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії є ініціативою Європейського Союзу, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов'язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Сьогодні Угода мерів стала наймасштабнішою в світі ініціативою у сфері клімату та енергії, об'єднавши майже 7500 міст-підписантів із населенням понад 220 мільйонів людей. 112 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2030р. кількість викидів двоокису вуглецю більш як на 30%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризьких угод.

Угода мерів-Схід  (CoM East) – проект, що фінансується Європейським Союзом, прагне об’єднати місцеві, регіональні й національні органи влади країн Східного партнерства задля розвитку регіональної політики на основі принципів сталої енергетики, щоб зменшити залежність від енергоресурсів, підвищити безпеку енергопостачання та підтримати глобальний рух у боротьбі зі зміною клімату.

«Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) – програма Європейського Союзу, що надає технічну та фінансову допомогу 22-м українським містам з населенням до 200 тис. мешканців, які приєдналися до Угоди мерів та взяли на себе зобов’язання впровадити енергоефективні заходи, передбачені Планами дій сталого енергетичного розвитку. Наразі 19 демонстраційних проектів реалізуються в країнах Східного партнерства: 11 в Україні, 3 в Молдові, 3 в Білорусі, 1 у Вірменії та 1 у Грузії.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]