Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Місцеві вибори 2020: підсумки голосування
2020-11-04

На  засіданні  Миргородської міської територіальної виборчої комісії оприлюднили офіційні результати виборів депутатів Миргородської міської ради, а також Миргородського міського голови. За словами голови Миргородської міської ТВК Євгена Ревуцького, уже втретє на посаду очільника міста, а тепер уже й Миргородської міської територіальної громади, обрано Сергія Соломаху. Усього в голосуванні взяло участь 11442 виборці. За посаду міського голови змагалися 11 кандидатів.

Вони набрали таку кількість голосів:

Білоконь Олександр - 493

Вороновський Анатолій - 686

Гараган Сергій - 404

Гатанюк Сергій - 708

Горшньова Лариса - 551

Гуржій Олександр - 731

Золотарьова Леся - 820

Коваленко Юрій - 1188

Сіряк Андрій - 255

Соломаха Сергій - 4677

Шаніна Аліна - 539

До Миргородської міської ради, повідомив Євген Ревуцький, пройшло 9 партій. Усього в раді буде 34 мандати. Найбільшу кількість мандатів  отримала політична партія "Довіра". ЇЇ в раді представлятимуть Валентина Аршинова, Сергій Данилевський, Олександр Залєський, Тетяна Колибельнік, Олександр Острянін та Ольга Ошека. У "Рідного міста"  буде 4 мандати: Олександр Цись, Сергій Горобець, Валентина Фененко та Михайло Лавицький. 4 мандати є і в Опозиційної платформи за життя. Від цієї політсили в раду пройшли Віктор Овчаренко, Микола Ручка, Валентина Сиверин та Яна Чепурна. Політична партія "Слуга народу" теж матиме в раді 4 представників: Олександр Гуржій, Євген Ошека, Вікторія Козлова та Віталіна Романюк. Така ж кількість представників і в партії "За майбутнє": Сергій Кривчун, Раїса Мокрій, Олександр Пась та Віталій Сєров. По три мандати буде у "Батьківщини", "Сили і честі", "Свободи" та "Європейської солідарності". Від "Батьківщини" у раді працюватимуть Олена Булойчик, Костянтин Богданов та Олег Говоруха. Від "Свободи" - Олександр Білоконь, Роман Коршунов та Анатолій Соломаха. "Європейську солідарність" представлятимуть Леся Золотарьова, Олександр Карпенко та Анатолій Карбан. А "Силу і честь" -  Сергій Швайка, Оксана Денисенко і Анатолій Чорнобай.

 

 Порядок визначення кандидатів у депутати.

Відповідно до частин першої, третьої статті 256, частини першої статті 257 , частин  першої, другої, третьої, четвертої статті 259, частин першої, другої, третьої , п’ятої , шостої статті 260, статті 268, частин третьої статті 283, керуючись  частиною першою статті 36, пунктом сімнадцять частини першої статті 206, постановою ЦВК від 23 жовтня  2020 року № 433 "Про роз’яснення щодо встановлення результатів  виборів депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті ради, а також міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше)",1. Визначаються партії, які набрали більше 5% голосів виборців: кількість голосів виборців, поданих за всі партії множиться на 5 і ділиться на 100 (10781 *5:100 =539). Партії, які набрали 539 голосів мають право на розподіл депутатських мандатів. У нас їх 9.

2.Визначається виборча квота: сума голосів виборців, які віддали голос за партії, що пройшли, ділиться на кількість депутатів міської ради від яких віднято кількість партій, які набрали 5% (10114: (34-9) =404 – це виборча квота.

3. Сума голосів виборців, поданих за територіальний список партії у виборчому окрузі, ділиться на виборчу квоту. Ціле число становить кількість осіб, які стануть депутатами. Якщо кількість голосів менша за виборчу квоту, то ніхто з територіального списку не стає депутатом, а якщо більше,  то стають ті, хто займає більш високу позицію у територіальному виборчому списку (за поданням партії або перемістився, набравши більше 25% відсотків виборчої квоти). Наприклад, «Рідне місто» в 1 окрузі набрало 300 голосів, це менше, ніж виборча квота, отже, ніхто із територіального виборчого списку не може стати депутатом. «Довіра» в 3 окрузі набрала 425 голосів, які ділимо на 404, 425:404=1.05, отже, перший з територіального виборчого списку стає депутатом. В 3 окрузі «Довіра» набрала 852 голоси 822:404=2,10, отже, з територіального виборчого списку 2 особи стають депутатами:перший і той, хто набрав більше 25% виборчої квоти (більше 101 голоса).

4. Якщо сума голосів виборців, поданих за територіальний список партії у виборчому окрузі, менша ніж виборча квота, то депутати визначаються із єдиного виборчого списку, відповідно черговості, встановленої партією, незалежно від кількості голосів, поданих за кандидата (без першого кандидата і тих, хто пройшов по територіальних виборчих списках).

Наприклад, у ВО «Свобода» ніхто не пройшов по територіальних виборчих списках. В такому випадку депутати визначаються по єдиному виборчому списку. 

1. Білоконь Олександр Валерійович -Перший кандидат (обраний)

2. Соломаха Анатолій Андрійович (обраний)

 3. Коршунов Роман Ілліч (обраний)

4. Борисов Микола Анатолійович (не обраний)

 5. Лісовець Аніка Олегівна (не обраний)

 6. Богдановська Світлана Володимирівна (не обраний)

7. Ночна Тетяна Владиславівна (не обраний)

8. Квілінський Ян Владиславович(не обраний).

 

За словами Євгена Ревуцького, до 8 листопада всі обрані кандидати мають подати заяви про реєстрацію та вказати чи не балотувалися вони, крім міської, ще в районну чи обласну раду. Якщо кандидат пройшов також до іншої ради, він має офіційно відмовитися від котрогось із мандатів. 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]