Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Мій Гоголь»
2015-04-16

Наша Полтавщина багата талантами, проте кажуть, якщо б вона дала світу лише Гоголя, то й тоді б мала право пишатися цим. Микола Гоголь залишив унікальну спадщину, і сьогодні його твори вивчаються в усьому світі. Їх читають майже всіма мовами. За творами Миколи Васильовича Гоголя знімаються фільми і ставляться спектаклі. Тільки на сюжет повісті "Тарас Бульба" написано більше ста опер і балетів. Сьогодні творчість Миколи Гоголя належить усьому світові.

Створити свій власний неординарний і ні з чим не схожий сюжет дуже непросто, але можливо. У цьому впевнені студенти Миргородського художньо-промислово коледжу, що носить ім'я нашого славетного письменника, які організували у музеї Давида Гурамішвілі виставку своїх робіт із назвою "Мій Гоголь".

- Ім'я і прізвище Миколи Гоголя золотими літерами вписане в 120-річну історію нашого закладу, - упевнений натхненник і організатор виставки, викладач художніх дисциплін коледжу Олександр Шолуха. - Задумка робіт полягала в тому, щоб кожен автор розкрив своє індивідуальне бачення творчості Миколи Васильовича Гоголя, бо знаємо, що він дуже різноманітний. У своїх творах Гоголь і плакав, і сміявся, і роздумував, і критикував. Сьогодні ми представили роботи у різних техніках, підходах, баченні, і це я вважаю найбільшим позитивом і плюсом сьогоднішньої виставки. А студентам хочу побажати працювати натхненно, творчо, безпосередньо і, звичайно, щиро, бо щирість - це ознака справжньої творчої роботи.

У тому, що Гоголь цікавий і актуальний для сучасної молоді, впевнені студентки групи ХК-31 Миргородського художньо-промислового коледжу Богдана Бобро та Катерина Івасюк

- На мене вплинула така різнобарвна творчість українського письменника, - ділиться своїми враженнями від проведеної роботи Богдана Бобро. - Сподіваюся, що я змогла передати своє сучасне бачення. Упевнена, що гоголівська тематика була і буде актуальною.

- Я рада, що мала можливість узяти участь у цій виставці, - долучилася до розмови і Катерина Івасюк. - Микола Васильович Гоголь приніс у світ багато творів, які можна вважати перлинами нашої літературної спадщини. Мені сподобалося працювати над своєю роботою. Це було досить цікаво і захоплююче.

Привітати студентів із відкриттям виставки прийшли викладачі коледжу, мистецтвознавець Наталія Беркута, члени літературного об'єднання "ДієСлово".

А сам Микола Васильович Гоголь на сторінках своєї біографії лишив пораду, якої дотримувався все життя на шляху до визнання: "Я пламенел неугасимою ревностью сделать жизнь свою нужной для блага государства, для людей. Я кипел принести хотя малейшую пользу". Ці прості слова можна адресувати як настанову славетного письменника для сучасної талановитої молоді, що прагне визнання власних творів.

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]