Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Методична робота у позашкіллі – це цікаво!
2017-10-30

Ні для кого із освітян не секрет, що організаційно-методична робота в освітньому закладі – справа не зовсім весела й цікава. Так як же зробити її оригінальною, не рутинною, потрібною для кожного педагога? Як побороти пасивність, інколи навіть байдужість до методичної роботи?

Про це радилися учасники виїзного засідання обласного методичного об’єднання педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів естетичного спрямування з організації навчально-методичної роботи, яке відбулося 25 жовтня на базі Миргородського Центру естетичного виховання. Програмою засідання було передбачено розгляд питань з планування роботи ПНЗ та впровадження алгоритму інноваційної діяльності в Полтавському ОЦЕВУМі.

І ось погожого осіннього ранку до нашого ЦЕВ завітало 26 заступників директорів та методистів  позашкільних закладів Полтавщини, де їх гостинно зустріли директор ЦЕВ А.А.Хоменко, заступник директора з навчально-виховної роботи В.Г.Чемара та методист В.М.Отисько. Гості із задоволенням ознайомилися із закладом, відвідали навчальні кабінети, а потім зручно розмістилися у конференц-залі. Засідання відкрила заступник директора з навчально-методичної роботи Полтавського ОЦЕВУМу С.І.Артюх, яка надала слово директорові ЦЕВ А.А.Хоменко та методисту відділу освіти Миргородської міської ради І.В.Шевченко.

А потім розпочалося засідання педагогічного кафе «Кругозір», яке проходило у вигляді заочної подорожі по методичних станціях. Господиня кафе Валентина Чемара створила сприятливу психологічну атмосферу, зачитавши ессе із книги К.Кенфілда й М.Хансена «Бальзам для душі».

Всі учасники з хорошим настроєм «вирушили» у заочну подорож на веселому паровозику по станціях, де їх зустрічали педагоги ЦЕВ.

На станції «Перспективна» Анжеліка Хоменко поділилася досвідом стратегічного планування ПНЗ, зокрема алгоритмом розробки програми розвитку та перспективного плану позашкільного освітнього закладу на основі досвіду розробленої Програми розвитку ЦЕВ на 2016-2021 н. р.

На станції «Реалізація перспектив» Валентина Чемара продемонструвала види планування: річного, календарного, щоденного, планування роботи методичних структур та підрозділів; надала методичні поради щодо планування роботи з молодими педагогами та діяльності методичних служб щодо підвищення педагогічної майстерності кожного керівника гуртка. Валентина Отисько розповіла з допомогою слайдового коментаря про планування роботи декоративно-ужиткового відділу.

На станції «Методичні новинки» присутні з цікавістю переглянули фото колаж інноваційних форм методичної роботи,які застосовуються у нашому закладі, та відеотеку з фрагментами цікавих методичних знахідок.

Під час «Методичних посиденьок» педагоги-позашкільники обмінювалися враженнями, переглядали методичну літературу, документацію, яка ведеться в ЦЕВ, із задоволенням спілкувалися. Свої позитивні враження від засідання гості висвітлили у «Книзі надання методичної допомоги». Методичний захід пройшов жваво, неординарно і приніс користь як господарям закладу, так і гостям. Дуже приємно, що Центр естетичного виховання залишається одним із найпотужніших позашкільних освітніх установ як області, так і України.

Заступник директора з навчально-виховної роботи

Центру естетичного виховання Валентина Чемара

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]