Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Литовський досвід ощадної енергетики
2016-11-04

Аби позбутися газової залежності та знизити тарифи на тепло для населення, різні країни світу поступово переходять на альтернативні джерела енергії. Так у Литві вже 62 відсотки котелень працюють на біомасі, що дає можливість суттєвої економії. Про литовський досвід впровадження системи ощадної енергетики, на зустрічі з міським головою розповідали комерційний директор компанії Enerstena Маріус Дубінінкас та директор «Енерстена Україна» Дайнюс Чапскас.

Компанія «Енерстена» є лідером прибалтійського ринку з виробництва обладнання для котелень, що працюють на біомасі. Вони переконані, перехід на відновлювальні джерела енергії є неминучим. Для того, аби майже повністю відмовитися від газової енергетики, Литві знадобилося близько 10 років. Для України, говорить Маріус Дубінінкас, це теж не буде справою одного дня. Проте починати її варто. Адже це дасть нашій країні і економічний, і політичний зиск. Конкретно для населення перехід на біопаливо означатиме зниження тарифів на тепло.

За словами Сергія Соломахи, необхідність переходу на відновлювальні джерела енергії є очевидною. І місто вже рухається в цьому напрямку. На 18 листопада заплановано проведення круглого столу за участю литовських фірм-виробників відповідного обладнання, а також депутатів міської ради та представників громадськості. На зустрічі обговорять перспективи модернізації місцевої теплоенергетики.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]