Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Літературний вечір грузинської поезії
2018-02-19

16 лютого у Миргородському літературно-меморіальному музеї Давида Гурамішвілі відбулася чергова зустріч у мистецькому салоні. Літературний вечір під назвою «Золотий виноградник грузинської поезії» зібрав у стінах музею шанувальників поетичного слова та митців нашого міста.

Розпочала вечір директор музею Тетяна Діденко, ведуча заходу, словами  видатного грузинського поета Іллі Чавчавадзе: «Поезія – дар, талант, яким наділені лише богом обрані люди. Вона – дар, але разом з тим і обов’язок, бо даний він для того, щоб, зупинивши кровотечу з рани, слугувати життю!»

Вірші класиків грузинської літератури та поетів-представників новітньої поезії Грузії у художньому  прочитанні  Л.Гараган, С.Кузнєцова, Л.Педченко, М.Камінської, Н.Годун, пісні на слова грузинських авторів у виконанні Л. Совгирі та тріо «Намисто», запальний грузинський танець у майстерній хореографічній інтерпретації Н. Суліковської  створили неповторну атмосферу з грузинським колоритом. Театральна мініатюра «Троянда і соловей» за твором Давида Гурамішвілі, яку презентували О.Цись та А.Нечипорчук зворушила душі глядачів ліризмом та глибиною почуттів. Родзинкою вечора став виступ Д.Хінчагашвілі, який прочитав вірші геніального  Шота Руставелі грузинською мовою. Атмосферу заходу вдало доповнили  колоритний відеоряд, грузинська народна музика та міні-виставка із фондів музею «Мости дружби: Україна – Грузія».

Літературно-мистецькі вечори для інтелігенції у музеї Давида Гурамішвілі проводяться вже третій рік поспіль і користуються незмінною популярністю. Літературні читання,театралізації, класична музика у професійному виконанні, відкриття виставок образотворчого та декоративно-вжиткового мистецтва – ось коло зацікавлень для живого творчого спілкування у мистецькому салоні.

Деякі теми зустрічей вже стали традиційними. Серед них – щорічний  літературно-мистецький вечір «Весна і Жінка… Жінка і весна…», який проводиться на початку березня. Цього року така зустріч відбудеться 2 березня і традиційно поєднає відкриття виставки сучасної вишивки з культурно-розважальною програмою.

Завітайте до музею, пориньте в атмосферу мистецтва, творчості та духовно насиченого спілкування!

 

Н.Годун, науковий працівник

Миргородського літературно-меморіального

музею Давида Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]