Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Легалізація заробітної плати та зайнятості миргородців
2019-05-21

21 травня 2019 року в Миргородській міській раді під головуванням заступника міського голови, керівника робочої групи Гуржія О. В. відбулось чергове засідання робочої групи по легалізації заробітної плати та зайнятості населення міста. З метою подолання тіньової зайнятості та формування прозорого ринку праці в місті активно працює робоча група по легалізації заробітної плати та зайнятості населення міста, склад якої затверджений розпорядженням  міського голови від 25.04.2019 року №50-в, до якої входять представники управління соціального захисту, управління  державної фіскальної служби, фінансове управління, Управління Пенсійного фонду, управління Держпраці, відділу поліції та інші. 

Впродовж поточного року робочою групою проведено 6 рейдів, спостережено 38 суб’єктів господарської діяльності, виявлено 4 найманих працівники, які працювали без оформлення трудових відносин, за результатами  проведеної роботи суб’єктами господарської діяльності, у яких виявлено порушення, укладено 2 трудових договора  та 1 найманий працівник оформлений фізичною особою-підприємцем. По 3 суб’єктах господарської діяльності направлено листи до управління Держпраці у Полтавській області та Головного управління ДФС у Полтавській області для вжиття заходів у межах  наданих повноважень.  За матеріалами управління Держпраці  складено 3 протоколи до суду по ч.1 та ч.3 ст.41 КУАП , 2 протоколи до суду по ст.265 КЗпПУ,  винесено 2 постанови про накладення штрафу на суму 375570 грн. В процесі проведення спостережень робочою групою проводилася інформаційно-роз’яснювальна  робота серед роботодавців щодо дотримання законодавства про працю. Крім того постійно проводиться робота щодо інформування населення працездатного віку з метою стимулювання офіційного оформлення трудових відносин, а саме на офіційному веб-сайті, у пресі регулярно висвітлюються статті з даного питання. За результатами проведеної роботи та згідно даних Миргородської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області у добровільному порядку суб’єктами господарської діяльності впродовж поточного року легалізовано 331 робоче місце.

На засіданні були присутні представники підприємств та фізичні особи-підприємці, які здійснюють діяльність в місті. Найманим працівникам цих підприємств  була нарахована заробітна плата нижче мінімального законодавчо встановленого розміру та у яких  відбулося зменшення чисельності  штатних працівників. Запрошені надали пояснення щодо причин виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі менше мінімального,  розповіли про вжиті заходи щодо її підвищення та про причини зменшення чисельності штатних працівників. На засіданні було наголошено, що робоча група в посиленому режимі буде працювати з роботодавцями, які виплачують заробітну плату на рівні або нижче мінімального розміру заробітної плати та у яких відбувається зменшення чисельності  працівників. За результатами засідання вирішили продовжувати в подальшому проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання норм законодавства про працю, проводити спостереження суб’єктів господарської діяльності щодо  виявлення фактів  порушення  трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин.

Начальник відділу праці УСЗН Миргородської міської ради  Т. М. Овлах

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]