Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Круглий стіл" з питань медичного та соціального забезпечення чорнобильців
2018-04-11

У залі засідань міської ради проведено «круглий стіл» з питань медичного та соціального обслуговування чорнобильців. Щоб зустріч, ініційована міським головою Сергієм Соломахою, була не просто обговоренням проблем, а пошуком конкретних шляхів до їхнього вирішення, на засідання було запрошено представників різних служб, до яких чорнобильці звертаються за допомогою. Такий формат зустрічі дозволив вирішити наболілі питання цієї категорії громадян та дав хід найбільш гострим питанням, а не обмежуватися їх констатацією. Чорнобильці отримали вичерпні відповіді і роз'яснення фахівців.

У зібранні взяли участь активісти громадських чорнобильських організацій, профільні заступники міського голови, представники районної влади, керівники соціальних, пенсійних, медичних та комунальних закладів.

"Круглий стіл" з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС був приурочений 32-й річниці Чорнобильської трагедії. У місті проживає 441 особа, що мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастроф, з них: 116 осіб - 1 категорії, 158 осіб - 2 категорії ( з них 133- ліквідатора, 25- потерпілих), 86 осіб — 3 категорії, 50 дітей, віднесених до потерпілих внаслідок ЧАЕС, з них 1 - дитина - інвалідність, пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС, 31 - вдова померлих ліквідаторів.

У 2017 році було затверджено Порядок відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров'я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення та протезів за № 1020/30888.

З метою підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Миргородська міська рада забезпечує виконання державних і обласних програм, передбачає у кошторисі міської програми соціального захисту населення видатки на соціальний захист чорнобильців.

У 2018 році з бюджету виділено 156 тис.906 грн. на санаторно - курортне лікування особам I категорії. На зазначену суму буде оздоровлено 23 особи. На сьогодні 2 особи проходять оздоровлення. З початку року на оздоровлення 64 постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС виплачено 13 610,25 грн.

У 2018 році з обласного бюджету на пільгове обслуговування виділено 217 тне. 207 грн. з них: на ліки по життєвих показниках - 140 000 грн., на ліки іншим постраждалим - 68 207 грн, на зубопротезування 9 000 грн.

У 2018 році з місцевого бюджету виділено: на пільгове придбання ліків - 100 000 грн., на пільговий проїзд постраждалим І та II категорії 1 раз на рік вартості проїзду міжміським залізничним транспортом до будь-якого пункту України - 10 000 грн., на оздоровлення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2 категорії - 19 000 грн., на надання разової адресної грошової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I та II категорії - 136 500 грн. (І кат. - 600 грн. на особу, II категорії - 500 грн.).

Крім цього, з міського бюджету щороку виділяються кошти на пільговий проїзд залізничним транспортом приміського сполучення, на пільговий проїзд міським автотранспортом на 6-ти автотранспортних засобах ( № 1,2,5,16,6,4). З початку року на проведення капітальних ремонтів житла, матеріальну допомогу в сумі 10 000грн. на одну особу отримали - 2 особи, з моменту запровадження цієї додаткової соціальної гарантії - 20 осіб, - проінформувала начальник Управління соціального захисту Людмила Ільяшенко.

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]