Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Кабмін частково покриватиме витрати на установку негазових котлів та утеплення будинків
2015-05-25

Кабінет міністрів України виділить 1,57 млрд грн на компенсацію 20-40% вартості негазових котлів та утеплення житла для населення. При цьому обсяг коштів, які виділяє уряд безпосередньо, становить 343,5 млн грн, з яких 198 млн грн буде використано на потреби ОСББ, 97,9 млн грн - на утеплення індивідуальних будинків, 47,6 млн грн - на покупку негазових котлів. Про це на одному з засідань уряду заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Ощадбанк» укладає договір з людиною, яка прийшла і звернулася для оплати конкретних будівельних матеріалів або пунктів обліку теплової енергії. Держенергоефективності, отримавши відповідні документи, направляє на конкретний рахунок людини, відкритого в «Ощадбанку», 20% або 30% (якщо рахунок належить фізичній особі), або 40% компенсації, якщо це ОСББ, що взяло кредит на термомодернізацію», - поясним механізм компенсацій Зубко.

Розподіл коштів буде відбуватися з урахуванням обмеження, встановленого на рівні 10 тис. грн на індивідуальний будинок і таку ж суму на одну квартиру (в разі, якщо це ОСББ). В той же час, власники квартир у будинках, на базі яких не створені ОСББ, не зможуть скористатися даною програмою підвищення енергоефективності.

 

Наразі програму компенсацій планується реалізовувати через «Ощадбанк» і «Укрексімбанк», а також «Укргазбанк», що входять до групи найбільших.

 

Уряд сподівається, що програма компенсації дозволить простимулювати українську економіку і завантажити потужності підприємств, зайнятих у сфері будівництва та енергоефективності. Зубко додав, що уряд розраховує також залучити на ці цілі 1,2 млрд гривень приватних інвестицій.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, споживання і втрати теплової енергії в більшості багатоквартирних будинків в Україні в 3-3,5 рази перевищують європейські стандарти споживання. При цьому, за оцінками Держенергоефективності, на модернізацію житлового фонду України до 2020 року необхідно близько 1 трлн грн. За розрахунками Інституту газу Національної академії наук, скорочення втрат теплової енергії в Україні внаслідок теплосанації будівель може скласти близько 41%. У грошовому еквіваленті економія бюджетних коштів оцінюється на рівні 150-600 млрд грн.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]