Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Йванові гуляння в мікрорайоні Почапці
2019-07-07

У ніч на 7 липня відзначають старовинне свято Івана Купала. Водять хороводи, співають купальські пісні й стрибають через багаття. У неділю рада мікрорайону "Почапці" за підтримки міської ради влаштувала «Йванові гуляння» по вулиці Красицького  (пляж на Засядьках). Концертна та розважальна програма для дорослих і дітей створили гарний настрій всім учасникам театралізованого дійства. Рада мікрорайону дякує всім, хто долучився до організації та  сприяв проведенню святкового заходу.

З давніх–давен свято  Івана Купала було пов'язане з різними ритуалами, обрядами, традиціями і провір`ями. І ось на березі річки Хорол линули мелодії у виконанні народного духового оркестру міського будинку культури, загукуючи жителів мікрорайону "Почапці" на театралізоване дійство. Обрядовими купальськими піснями розпочав свято народний фольклорно – етнографічний ансамбль «Вечорниці». Центральне місце на святі займало ритуальне деревце – марена. Дівчата у віночках перегукуючись прикрашали його різнокольоровими стрічками та водили хороводи. Завітав на свято володар вод, Водяник зі своїми русалками. Він  всіх присутніх привітав з купальськими гуляннями та дозволив дівчатам віночки на воду пускати. Дійство продовжили учасники ансамблю спортивного танцю «Адреналін» - танець зі стрічками, східний танець. Пісенні вітання лунали від солістів художньої самодіяльності санаторію «Слава» Ілони Козлюк, Наталії Ручій, Людмили Логвин, Михайла Діденка. Були на святі конкурси, ігри. Глядацькими оплесками обрано власницю  найкращого віночка. Руслан Гармаш запрошував козаків на козацькі забави. Дівчата пускали віночки. Святковою кашею пригощала Ніна Которгіна. Надвечір запалили священне вогнище. Хлопці та дівчата перестрибували через нього. А пізно вночі усі бажаючі пішли в ліс шукати квітку папороті.

Свято проходило за підтримки Миргородської міської ради,  ради мікрорайону «Почапці», відділу культури, міського будинку культури, приватних підприємців Ірини Московченко, Юрія Галенка, завідувачки клуба санаторію «Слава» Ірини Косенко. Святкову мить можна побачити на фото Людмили Бочкарь.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]