Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Юрист БО «Світло надії» довів право жінки з Луганська подавати заяву до Миргородського суду
2016-02-05

Сорокадев’ятирічна Валентина переїхала з окупованого Луганська до міста Миргород. Жінка хотіла законним шляхом розірвати стосунки із чоловіком, який лишився на території проведення АТО і написала заяву про розірвання шлюбу до місцевого суду. Але там їй відмовили у прийнятті цього документу.

У суді жінці сказали, що внутрішньо переміщена особа має звертатися до суду за місцем постійного проживання. Тоді на допомогу Валентині прийшов юрист Благодійної організації «Світло надії».

«Жінка звернулася до нас із проханням роз’яснити, до якого ж суду їй можна подавати позовну заяву про розірвання шлюбу. У цивільно-процесуальному кодексі України є частина 2 статті 110, в якій написано, що позови про розірвання шлюбу можуть пред’являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти. У Миргороді з Валентиною проживала малолітня дитини. Отже, місцевий суд не мав ніяких підстав відмовляти їй у прийнятті заяви», — розповідає Елла Деркач, юрист БО «Світло надії».

Елла разом з Валентиною відвідала Миргородський міськрайонний суду та обґрунтовано довела, що у цьому випадку жінка має право на судовий захист за місцем перебування. Представники феміди погодилися з цим.

Завдяки такій юридичній допомозі жінка може подавати заяву до органів судової влади, і законним шляхом розірвати шлюб зі своїм чоловіком.

Довідково: Центр безоплатної первинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам Благодійної організації «Світло надії» працює за підтримки Програми розвитку ООН і Уряду Японії в рамках реалізації проекту «Забезпечення прав та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб в Полтавській області».

Прес-служба БО «Світло надії»

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]