Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Юні патріоти – учасники дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)
2015-04-30

22-23 квітня 2015 року відбувся І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Юні патріоти шести загальноосвітніх навчальних закладів змагалися за честь представляти місто на обласних змаганнях. Випробування були складними.

Наприклад, у конкурсі «Впоряд» учасники команд повинні були не тільки продемонструвати уміння виконувати стройові прийоми, а й показати різноманітні елементи впоряду в складі рою під супровід барабанного бою чи під музику. У цьому конкурсі кращим був рій «Соколята» із СШ №5, ІІ місце посів рій «Січовики» із ЗОШ №1 імені Панаса Мирного, а ІІІ місце розділили рої «Морські котики» з гімназії імені Т.Г. Шевченка та «Миргородські козаки» із ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського. Також  грамотою нагородили найкращого ройового Шумейка Арсена (рій «Січовики»).

Результати змагання «Стрільба з пневматичної гвинтівки» визначались за кількістю точних влучень у мішень та сумою отриманих балів кожного рою. Переміг рій «Соколята» (СШ №5), а гравець цієї команди Гараган Максим отримав грамоту за найкращий результат. Другими були учасники рою «Січовики»  (ЗОШ №1 імені Панаса Мирного), а ІІІ місце посіла команда ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського.

Поки  одні  змагались  у стрільбі,  інші  проходили  інтелектуальне випробування. У грі «Відун» учні повинні були продемонструвати знання з історії українського та миргородського козацтва. І переможцем знову стала команда із СШ №5. Від неї всього на 1 бал відстали учасники рою з 9-ої школи.

Наступні випробування відбувались 23 квітня на території березового гаю на курорті «Миргород». Козацька «Туристсько–спортивна смуга перешкод» дала можливість учасникам продемонструвати швидкість, вправність, уміння орієнтуватися за картою. Конкурс показав, наскільки злагодженою і готовою до здолання перешкод є кожна команда. Переможцями у цьому конкурсі стали рій «Соколята» із 5-ої школи (І місце), рій «Козацька варта» ЗОШ №3 (ІІ місце) та рій «Морські котики» із гімназії (ІІІ місце).

Наступне змагання «Рятівник» складалось з теоретичної та практичної частин. Учні відповідали на запитання щодо правил надання долікарської допомоги, визначали вид травми та накладали шину з підручних матеріалів (при можливих переломах плеча, передпліччя, стегна, гомілки) одному з членів рою. У цьому змаганні найкращий результат показав рій «Морські котики» із гімназії, ІІ місце посіла команда із СШ №5, а ІІІ місце знову розділили дві команди: рій «Козацька варта» із ЗОШ №3 та рій «Миргородські козаки» із ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського.

В останньому змаганні із перетягування линви в напруженій боротьбі переміг рій «Соколята» (СШ №5), на ІІ місці – рій «Миргородські козаки» (ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського), ІІІ місце – у рою «Морські котики» (гімназія імені Т.Г.Шевченка).

Переможці у кожному конкурсі отримали грамоти від відділу освіти й відділу в справах спорту, сім’ї та молоді Миргородської міської ради.

У фіналі гри було підведено підсумки напруженої боротьби і нагороджено грамотами відділу освіти команди-переможниці: за І місце – рій із СШ №5, за ІІ місце – рій із Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка, за ІІІ місце – рій із ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського. Також вони отримали грамоти від Районового Козацького Товариства «Миргородський полк Українського козацтва». До нагородження долучився Миргородський міський спортивно-технічний клуб Товариства сприяння обороні України і нагородив найкращих грамотами та цінними подарунками.

Завершився міський етап гри, але команді із СШ №5 потрібно готуватися до обласного етапу. Тож побажаємо рою «Соколята» ретельної й плідної підготовки до змагань та вдалого виступу!

Шевченко І.В.,

методист методичного кабінету відділу освіти

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]