Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Його ім’я щасливіше за нього
2016-03-23

Наближається 1 квітня – День народження нашого відомого земляка Миколи Васильовича Гоголя, 207-ма річниця. Миргородська міська публічна бібліотека для дорослих щороку долучається до заходів по вшануванню видатного письменника. Ось і цього разу в читальній залі на відвідувачів чекає книжкова виставка «Його ім’я щасливіше за нього», що зібрала найцікавіші видання про життєвий і творчий шлях Гоголя.

Традиційно виставка поділена на розділи. Перший розділ «Творчий спадок Гоголя» зібрав найновіші видання творів Миколи Васильовича. У розділі «Родовід М.Гоголя» представлено усілякі цікавинки, чутки та легенди, якими оповита історія роду письменника, його народження, життя і смерті.

Третій розділ «Ім’я Гоголя в історії України» розкриває цю постать глибше не тільки як письменника, а і як дослідника нашої історії.

Ну і, звісно, не обійшлося без розділу «Подорожі по гоголівських місцях». В експозиції з цікаві матеріали з краєзнавства, нові маршрути та подробиці біографії Гоголя.

Цього року ми раді порадувати читачів двома новими книгами про Гоголя, які з’явились у бібліотеці зовсім недавно. Одна з них – велике красиве видання Володимира Мельниченка «Микола Гоголь у Москві». Воно має підзаголовок «Авторська енциклопедія-хроноскоп», і це дійсно ґрунтовна праця. Автор довго і наполегливо збирав матеріали, і тепер ця книга може достовірно передати атмосферу московського оточення нашого земляка. Друга новинка на нашій полиці – «Гоголь&Ґоґоль» - це своєрідний альманах цікавих статей, розвідок про генеалогію роду Яновських, Гоголя як митця слова та знакову постать двох культур.

Пам’ятаймо нашого земляка, своєрідну, непересічну людину , загадкову особистість та геніального письменника, який увічнив наш край.

Маргарита ОЛІЙНИК-ЛОКАЙ,

бібліограф Миргородської міської публічної бібліотеки для дорослих

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]