Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Єдина країна – єдиний народ»
2015-01-20

Нещодавно в м. Полтава відбувся тренінг з навчання фахівців державних структур та волонтерських груп, що займаються наданням допомоги на території Полтавської області, вимушено переміщеним особам з Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Даний захід пройшов за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Організаторами даного заходу стали благодійна організація «Світло надії» в партнерстві Інститутом з міжнародного співробітництва Асоціації народних університетів Німеччини (DVV International), ГО Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток» Утренінгу з надання комплексної допомоги внутрішньо переміщеним особам за темою «Кейс менеджмент. Континуум підтримки» прийняли участь учасники з м. Полтави, м. Кременчука, м. Комсомольська. Місто Миргорода на цьому поважному заході представляла група з 8 волонтерів .

Тематика навчання та підбір учасників тренінгу, були обрані таким чином, щоб налагодити координаційні механізми та посилити взаємодію в середині Полтавської області серед всіх партнерів, які працюють у цьому просторі.

Завдяки проведенню тренінгу БО «Світло надії» вдалося об’єднати зусилля партнерів, що працюють у сфері надання допомоги вимушено переміщеним особам, розробити картування послуг, відпрацювати навички роботи за принципом «кейс-менеджменту», розробити єдине бачення алгоритму надання допомоги, вимушено переміщеним особам.

«Ми навчаємо новій методиці, кейс-менеджменту. Її суть – індивідуальний підхід, для забезпечення потреб клієнта, виставлення пріоритетів, активізація самої переміщеної особи у вирішенні проблем, що виникли в зв’язку з переїздом із зони бойових дій на сході країни. Соціальні працівники на місцях, волонтери, службовці максимально сприяють у реалізації цієї ініціативи: збирають інформацію про клієнтів, допомагають із житлом і одягом, оформленням соціальних виплат, тощо», розповідає керівник проекту «Єдина країна – єдиний народ» Роман Дрозд. До речі, ця ініціатива з навчання була спланована таким чином, щоб доповнювати іншу ініціативу нашої організації, що була підтримана Програмою розвитку ООН в Україні, завдяки якій з’явилися сім посад кейс-менеджерів у 4-х містах області (Полтаві, Кременчуці, Миргороді та Комсомольську).

Для центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є свій зиск від навчання і нової форми співпраці. «Ми на професійній основі надаємо соціальні послуги людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. І вимушені переселенці – одна із таких категорій. Ми тут для того, що навчитись взаємодіяти і ефективно доповнювати роботу один одного, перенаправляти клієнтів і уникнути дублювання функцій», – розповідає директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимир Кір’ян

Як показує практика, робота у районних центрах області вже починає набирати обертів. За даними фахівців, наразі в області нараховується понад одинадцять тисяч переміщених осіб. І це – лише офіційна статистика. «Основна мета моєї діяльності — допомога і підтримка вимушено переміщених осіб з окупованих територій України. Ми налагоджуємо зв’язки із різними організаціями, таким чином намагаємося допомогти переселенцям вирішити ті чи інші проблеми. Ми сприймаємо кожну людину, як індивідуальність з її непростою життєвою історією. Звертаємо увагу на нагальні проблеми людини, намагаємося вислухати її, зорієнтувати, підказати, проконсультувати, – розповіла кейс-менеджер БО «СВІТЛО НАДІЇ» у м. Миргород, - Анна Дальченко, яка працює в рамках проекту «Підтримка та допомога внутрішньо переміщеним особам» за фінансової підтримки ПРООН.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]