Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Як отримати земельну ділянку учаснику АТО?
2015-09-22

На засіданні 51 сесії Миргородської міської ради 6 скликання, яке відбулось 13.02.2015 року прийнято рішення №22 "Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО на 2015 рік". Комплексна програма містить, зокрема, порядок надання земельних ділянок учасникам АТО. Частиною 3 цього порядку визначено, що перелік земельних ділянок (земельний масив) для першочергового відведення особам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд визначається рішенням сесії міської ради, інформація про ці земельні ділянки розміщується на офіційному сайті міської ради з відображенням графічного матеріалу.

Протягом 2015 року на засіданнях 52 сесії та 54 сесії міської ради було ухвалено рішення щодо визначення Переліку земельних ділянок (земельного масиву) для надання учасникам антитерористичної операції, відповідно до яких до переліку включено земельний масив орієнтовною площею 2,00 га в районі вулиці Сластьона у м. Миргород та земельний масив орієнтовною площею 1,2 га в районі вулиці В.Василевської у м. Миргород. Наразі міською радою прийнято 24 рішення щодо надання 24 учасникам АТО дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в межах земельного масиву орієнтовною площею 2,00 га в районі вулиці Сластьона у м. Миргород. Крім того на розгляд чергової сесії міської ради планується винести проекти рішень про надання 16 учасникам АТО дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в межах земельного масиву орієнтовною площею 1,2 га в районі вулиці В.Василевської у м. Миргород.

Розгляд заяв учасників АТО та прийняття відповідних рішень здійснювалось та буде здійснюватись з урахуванням дати надходжень заяв учасників АТО та реєстраційного номеру заяв учасників АТО, тобто у порядку черговості надходження заяв. 

Крім того, у разі надходження заяви учасника АТО щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд з відображенням на графічному матеріалі бажаного місця розташування земельної ділянки, яка не зарахована до Переліку земельних ділянок (земельний масив) для першочергового відведення учасникам АТО, заява розглядається позачергово з урахуванням вимог затвердженої містобудівної документації "Генеральний план міста Миргорода Полтавської області" та "План зонування території міста Миргорода", а також відомостей щодо відсутності зареєстрованих прав інших громадян на цю земельну ділянку. 

Враховуючи значну кількість заяв, що надійшли до міської ради від учасників АТО стосовно надання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та з метою забезпечення учасників АТО земельними ділянками для будівництва житла міською радою було ініційовано передачу земель з державної у комунальну власність земельної ділянки орієнтовною площею 44,3 га у північно-східній частині міста (вул. Київська), яка обліковується у постійному користуванні ДП "Державний Миргородський гренажний завод". Зарахування цих земель до земель комунальної власності надасть можливість міській раді забезпечити близько 500 учасників АТО земельними ділянками для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Нажаль станом на 16.09.2015 року ці землі не зараховано до земель комунальної власності у зв'язку з відсутністю згоди землекористувача та розпорядника земель. Міська рада і надалі буде продовжувати роботи щодо визначення Переліку земельних ділянок (земельного масиву) для надання учасникам антитерористичної операції для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд з урахуванням затвердженої містобудівної документації "Генеральний план міста Миргорода Полтавської області" та "План зонування території міста Миргорода"

Інформація про земельні ділянки, які можуть бути надані учасникам АТО, розміщена на офіційному сайті міської ради з відображенням графічного матеріалу. Крім того учасники АТО можуть отримати детальну інформацію у земельному відділі міської ради (вул. Старосвітська, 22/5, каб.4, тел.5-60-86). 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]