Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Я писатиму тобі щодня...
2016-12-13

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. У цей день ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, — наших співвітчизників і жителів інших держав.

Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ці­ною свого здоров'я, а інколи й життя. Ми схиляємо перед ними голову. Вони були серед перших і першими пішли із життя. Коли їм у 1986 році сказали: «Треба», — вони нічого не питали, поїхали в «зону». Працювали. Кожен з них робив там свою звичну спра­ву. Сьогодні зрозуміло: наслідки аварії на ЧАЕС могли б бути значно більшими, якби не самопожертва і мужність тих, хто був там у перші  години після лиха..

 •   Володимир Правик;

•   Микола Ващук;

•   Василь Ігнатенко;

•   Віктор Кибенок;

•   Микола Титенко;

•   Володимир Тишура — перші, хто собою закрили вогонь...

 

Першим важко. Ви ж були найперші,

Із вогню та в полум'я шугали

Не до подвигів і не до звершень:

Ви ж собою людство заступали.

У Миргородській міській публічній  бібліотеці ім.. Д.Гурамішвілі у фонді є невеличка книга Галини Ковтун « Я писатиму тобі щодня…» Ця книга  особлива.  Це повість у листах. Особлива вона тому, що присвячена Володимиру Правику, який був начальником караулу на атомній і першим кинувся назустріч біді. 23-річний Володимир Правик, як потім було встановлено комісією, вибрав найбільш правильне рішення — направив свій пожежний загін на дах машинного залу. Адже в цьому залі знаходились усі турбіни, через нього йшли численні кабелі високовольтної лінії, які від вогню могли б перетворитись на бікфордів шнур. 

Володимира Правика немає серед  живих. Але якою чудовою людиною постає він – Герой Радянського Союзу, у своїх листах до коханої, до нареченої, до дружини!  За час їхнього знайомства, дружби, спільного життя Володя написав Надії вісімсот листів!

«Дорога моя, мило людино! Ми знайшли свою долю: так і повинно було статися, і дітям своїм ми колись розкажемо, як у блакитній нашій юності стрілися ми для щастя і життя. Адже всі наші дні - це боротьба за те, щоб більше було добра і справедливості, чесності, більше світла, сумлінних справ, порядку. Це для нас і дітей наших.» . Чи могли  вони знати, хіба могли подумати  , що   станеться лихо ,що  по їх життю пройде  та чорнобильська смуга , яка назавжди  забере їхнє щасливе майбутнє.

Ми думаємо, що книга Г. Ковтун “Я писатиму тобі щодня…” допоможе вам , шановні наші читачі,  доторкнутися до людського горя, страждання, любові до життя, відданості своїй справі, стане прикладом мужності, героїзму в наш мирний, але атомний час.

Запрошуємо  всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку і прочитати  книгу Г. Ковтун “Я писатиму тобі щодня…”.

 

Алла Федченко,

 завідувачка

 Миргородською міською бібліотекою

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]