Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із засідання профільної комісії з питань соціального захисту
2017-05-16

Головною темою обговорення на профільній комісії стало питання виділення коштів для погашення заборгованості ПАТ "Укртелеком" за надані пільговій категорії населення послуги. На рахунки управління нині праці накладено арешт та тривають судові засідання. Щоб упередити виникнення соціальної напруги у місті, Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради звернулось до міського голови з проханням  скликати позачергову сесію міської ради щодо виділення коштів із міського бюджету на погашення заборгованості перед ПАТ «Укртелеком».

За словами начальника управління соціального захисту населення Людмили Ільяшенко, відповідно до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування» Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради виконує як власні так і делеговані державою повноваження у сфері надання пільг, допомог та  компенсацій мешканцям нашого міста, які мають право на це, але саме надаючи такі пільги держава брала на себе повноваження щодо їх компенсацій організаціям – надавачами відповідних послуг.

ПАТ «Укртелеком» надає населенню нашого міста послуги у сфері зв’язку. Це – інвалідам 1 та 2 групи, учасникам війни, учасникам бойових дій, інвалідам війни, особам, які  постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії, багатодітним сім’ям.

Списки пільговиків формуються Управлінням соціального захисту населення Миргородської міської ради і подаються в ПАТ «Укртелеком». Пільги надавались за рахунок субвенції із державного бюджету міському бюджету, та вже в листопаді  - грудні 2015 року така субвенція із державного бюджету міському бюджету  не надійшла.

На 2016 рік у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» така субвенція із державного бюджету місцевим бюджетам на інші пільги, в т.ч. послуг зв’язку взагалі не була передбачена.

Не надходження із державного бюджету міському бюджету такої субвенції призвело до того, що виникла заборгованість перед ПАТ «Укртелеком» за надані послуги за листопад – грудень 2015 року у розмірі 62578,22 грн, про що першочергово було попереджено фінансове управління та міську раду.

У зв’язку із ситуацією, що склалася Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради зверталось з листом до ПАТ «Укртелеком» про те, що у міському бюджеті відсутні кошти для відшкодування пільг з послуг зв’язку. З аналогічними листами міський голова звертався до керівництва Полтавської філії ПАТ «Укртелеком», народного депутата КулінічаО.І., прем’єр – міністрів України Яценюка А.П., та Гройсмана В.Б., в яких вказував на те, що у листопаді - грудні 2015 року та у 2016 році із державного бюджету не надійшло ні копійки для погашення заборгованості із наданих ПАТ «Укртелеком» послуг зв’язку пільговим категоріям населення міста та прохав вирішити питання погашення заборгованості, яка виникла.

З 2016 року ПАТ «Укртелеком» по всій країні почав подавати позови до суду про стягнення саме з Управлінь соціального захисту населення заборгованості із наданих послуг зв’язку. Всі позовні вимоги ПАТ «Укртелеком» задоволені Господарськими Судами. Так у січні 2017 року ПАТ «Укртелеком» подав позов на Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради про стягнення заборгованості за листопад – грудень 2015 року у сумі 62578,22 грн. та суму судового збору у розмірі 1378,00 грн. Позовні вимоги ПАТ «Укртелеком» були повністю задоволені, апеляційна скарга Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради залишена без задоволення. 26.04.2017 року Господарським Судом Полтавської області виданий судовий наказ про примусове виконання рішення суду, який був направлений до Державної казначейської служби. У зв’язку із цим з 15.05.2017 року заблоковані всі рахунки Управління, що приведе до того, що Управління не зможе проводити виплати субсидій, компенсацій, різних видів допомог мешканцям міста, які отримують виплати через поштові відділення, бо сплата поштового збору Управлінням заблокована, є незахищеними видатками.

На черзі судовий позов ПАТ «Укртелеком» з вимогою стягнути з Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради за 2016 рік заборгованості за надані послуги зв’язку населенню  міста на суму 358664,80 грн. та суму судового збору 5379,97грн.

                 На 2017 рік держава також не передбачила субвенції міським бюджетам за надані послуги, а це знову приведе до судових справ та знову спричинить навантаження саме на міські бюджети. Відмовити пільговикам у наданні послуг зв’язку ПАТ «Укртелеком» не збирається, бо надання пільг окремим категоріям населення передбачене у загальнодержавних законах, які діють по теперішній час.

Рішення з даного  питання  мають ухвалити депутати на позачерговій сесії міської ради, що відбудеться 19 травня 2017 року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]