Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із 1 січня 2018 року українці повинні сортувати сміття
2018-01-09

Про це йдеться в законі України "Про відходи". Це означає, що пластик, скло, папір і органічні відходи потрібно викидати окремо. У Миргороді система роздільного збирання сміття діє вже більше 10 років. Все починалося як експеримент, який місту запропонувала провести німецька фірма. Європейський досвід поводження з ТПВ у Миргороді став пілотним на теренах України. По місту облаштовано 32 контейнерні майданчики з маркованими баками для різного виду сміття. Виконавчий комітет міської ради закликає жителів міста бути свідомими та сортувати тверді побутові відходи, а ще привчати до цього дітей.

На спеціальних майданчиках міста встановлені контейнери 4-ох видів: для залишкових відходів, пластику, скла та паперу. Всі контейнерні майданчики вкриті твердим покриттям та сім з них облаштовані огородженнями. У серпні 2017 року комунальне підприємство «Спецкомунтранс» отримало 150 нових контейнерів об’ємом 1.1 м3 для збору залишкових відходів. Даними контейнерами було оновлено контейнери, які були встановлені на контейнерних майданчиках міста.

З вересня 2016 року комунальним підприємством «Спецкомунтранс» охоплено весь приватний сектор міста послугами по вивезенню твердих побутових відходів. Для цього у 2016 році мешканцям приватного сектору було передано в користування 345 контейнерів об’ємом 0.24 м3, у 2017 році було придбано ще 930 контейнерів. На сьогодні вивезення твердих побутових відходів з приватної забудови міста проводиться за контейнерною та без контейнерною схемою два рази на місяць.

Для покращення санітарного стану міста по вулиці Свідницького у вересні 2017 року було облаштовано контейнерний майданчик навісом та огородженням. На даний час розроблені проекти по огородженню ще восьми майданчиків за адресами: вул. Гоголя, 15; Гоголя, 36; Гоголя, 47/2; Панаса Мирного, 22; Незалежності, 29; Старосвітська, 29; Багачанська, 46 та Багачанська, 112.

На підприємстві "Спецкомунтранс" також працює сортувальна дільниця. ПЕТ-пляшку сортують по 5 видах: на безкольорову, синю, зелену, коричневу та з-під олії". Потім різнокольорові пляшки потрапляють під прес. За один день майстер готує до переробки 4-5 таких тюків. Потім їх відправляють на переробку до інших підприємств. На цьому Миргород щороку заробляє кількасот тисяч гривень. За словами директора КП "Спецкомунтранс" Олександра Онищенка,  за рік за збір та здавання вторинної сировини отримують близько 300 тисяч гривень. Ці кошти використовують, в основному, на сплату екологічного податку.

Довідково, із першого січня 2018 року сортувати сміття громадян зобов'язала держава. Однак, не всі громадяни – законослухняні. Нагадуємо, що за невідсортоване сміття також доведеться заплатити. Для населення штраф складатиме від 340 до 1360 грн, для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]