Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформаційний семінар від DESPRO
2015-04-29

У Миргороді відбувся інформаційний семінар на тему: "Поводження з побутовими відходами у Миргороді та Миргородському районі". Зібрання відбулося у рамках 3-ї фази швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». Цей проект запропонований Полтавською ОДА, як пілотний міжмуніципальний проект Миргорода та прилеглих до нього сіл.

Як зазначив перший заступник міського голови Сергій Павленко проблема модернізації житлово-комунального господарства в цілому та сфера поводженнями з відходами, зокрема, є однією з найактуальніших для територіальних громад. Комплекс проблем, що виникають у цій галузі, створює ризики техногенних аварій та екологічних небезпек. Для м. Миргорода, що законодавчо визнано містом-курортом державного значення, наявність сучасної інженерної інфраструктури та екологічна безпека є виключною умовою подальшого розвитку. Місто має певні здобутки у сфері роздільного збору твердих побутових відходів. Вивезення сміття з багатоповерхової забудови реалізовано шляхом роздільного збору відходів. Окремо організовано вивіз сміття для бюджетних установ міста та юридичних осіб. Активно впроваджується система роздільного збору ТПВ у приватному секторі, в тому числі в навколишніх селах. Проте, система поводження з твердими побутовими відходами у м. Миргороді ще далека від ідеалу та потребує вдосконалення. З цією метою розроблено ряд проектів та проектних пропозицій у сфері поводження з твердими побутовими відходами, які можуть бути реалізованими в рамках проекту DESPRO.

Директор швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Юрг Крістен ґрунтовно представив проектний підхід проекту щодо поводження з відходами, уточнили параметри системи збору та вивезення сміття, визначили потреби у програмному та інфраструктурному забезпеченні майбутньої системи у Миргороді та Миргородському районі, а також висловив зацікавленість напрацюваннями миргородців та запевнив у готовності до подальшої співпраці у рамках міжмуніципального проекту "Поводження з побутовими відходами у Миргороді та Миргородському районі". Пропозиції щодо даної тематики очікуються протягом місяця.

У семінарі взяли участь представники сільських громад, які співпрацюють з КП "Спецкомунтранс".

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]