Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед роботодавців
2020-08-14

В серпні 2020 року Управлінням Держпраці у Полтавській області спільно з органами місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, Державної податковою службою, Пенсійним фондом, Державною службою зайнятості проводиться інформаційно - роз'яснювальна кампанія щодо запобіганню використання незадекларованої праці суб'єктами господарювання всіх форм власності у сферах оптової та роздрібної торгівлі, в тому числі пальним, сільського господарства, тимчасового розміщування й організації харчування, будівництва, надання послуг, транспорту.

Відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі.

Додержання письмової форми є обов'язковим:

1) при організованому наборі працівників;

2) при укладенні трудового договору про роботу в районах з особливими природними географічними і геологічними умовами та умовами підвищеного ризику для здоров'я;

3) при укладенні контракту;

4) у випадках, коли працівник наполягає на укладенні трудового договору у письмовій формі;

5) при укладенні трудового договору з неповнолітнім (стаття 187 цього Кодексу);

6) при укладенні трудового договору з фізичною особою;

6-1) при укладенні трудового договору про дистанційну (надомну) роботу;

7) в інших випадках, передбачених законодавством України.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому постановою Кабінетом Міністрів України від 17.06.2015 №413.

Посадові особи підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин несуть:

  1. адміністративну відповідальність:

– накладення штрафу від  п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 3 ст. 41 КУпАП);

  • повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого ч. 3 ст. 41 КУпАП, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  1. фінансову відповідно по ст. 265 КЗпП України:
  • абз. 2 ч. 2 - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої - третьої груп, застосовується попередження;
  • абз. 3 ч. 2 - вчинення порушення, передбаченого абзацом другим частини другої, повторно протягом двох років з дня виявлення порушення - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення;
  • абз. 8 ч. 2 - вчинення дій, передбачених абзацом сьомим частини другої  (недопущення до перевірки), при проведенні перевірки з питань виявлення порушень, зазначених в абзаці другому частини другої, - у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Звертаємо увагу роботодавців на необхідності дотримання чинного законодавства, а громадян – не погоджуватися на роботу без офіційного оформлення та виплати заробітної плати «в конвертах».

Після завершення інформаційно - роз'яснювальних заходів з 01 вересня 2020 року в області буде розпочато проведення інспекційних відвідувань з питань законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]