Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформаційна кампанія «Виходь на світло!»
2022-07-19

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

Легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості є одним з основних напрямків роботи Управління Держпраці праці у Полтавській області. Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Як свідчить практика, багато роботодавців (в основному це малий та середній бізнес) не укладають трудові договори з найманими працівниками.

Незадекларована праця – це оплачувана діяльність, яка повністю або частково не оформлена відповідно до вимог законодавства. Її також називають неформальною, неофіційною, незареєстрованою, тіньовою, прихованою зайнятістю. Це соціальне явище справляє значний негативний вплив на економічний розвиток як громади так і нашої держави в цілому, фінансовий рівень забезпечення громадян.

Наслідки незадекларованої праці для держави:

- нерозуміння реальної ситуації на ринку праці;

- скорочення надходжень до держбюджету і фондів соціального страхування;

- нестача коштів для надання державних послуг, сплати пенсій, лікарняних;

- необхідність підвищення податків.

Люди, які погоджуються на неофіційну зайнятість, ставлять себе у ненадійне та небезпечне становище, оскільки позбавлені захисту своїх соціально-трудових прав.

Можна з упевненістю сказати, що не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується.

Першочерговим завданням Управління в напрямку легалізації праці є проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців та найманих працівників щодо належного оформлення трудових відносин, а вже потім проведення заходів державного контролю щодо виявлення фактів допуску до роботи працівників без укладання трудового договору.

Саме тому, з 1 липня Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».  Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин. Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Кампанія реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці»:

https://drive.google.com/drive/folders/1spLclVmaJB2Hy4OLxWPNhJ-JINGRT3zu

https://drive.google.com/drive/folders/1spLclVmaJB2Hy4OLxWPNhJ-JINGRT3zu

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]