Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформація щодо програм із соціальної та професійної, психологічної реабілітації
2019-02-11

У 2019 році продовжено реалізацію державної бюджетної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

Зазначена бюджетна програма охоплює всіх учасників антитерористичної операції, яким встановлено один із таких статусів:

  • учасника бойових дій відповідно до п. 19 та 20 частини першої ст. Закону України « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту » ( далі – Закон );
  • особи з інвалідністю внаслідок війни відповідно до п.1 та 11-14 частини другої

ст. 7 Закону;

  • учасника війни відповідно п. 13 ст. 9 Закону.

Заходи із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції спрямовані на відновлення професійних навичок і умінь учасників АТО, як невід’ємної складової адаптації до умов цивільного життя, забезпечення права на освіту впродовж життя, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці та передбачають:

Професійну орієнтацію – комплекс взаємопов’язаних економічних, соціальних, медичних психологічних і педагогічних заходів, спрямованих на активізацію процесу професійного самовизначення та реалізацію здатності до праці особи, виявлення її здібностей, інтересів, можливостей та інших чинників, що впливають на вибір, вдосконалення або зміну професії та виду трудової діяльності. Професійна орієнтація учасників АТО здійснюється шляхом: 1) професійного інформування, що полягає у наданні відомостей про трудову діяльність та її роль у професійному самовизначенні особи, інформації про стан ринку праці, зміст та перспективи розвитку сучасних професій і вимоги до особи, форми та умови оволодіння професіями, можливості професійно-кваліфікованого і кар’єрного зростання, що сприятиме формуванню професійних інтересів, намірів та мотивації особи щодо обрання, вдосконалення або зміни виду трудової діяльності, професії, кваліфікації, роботи; 2) професійного консультування, спрямованого на оптимізації професійного самовизначення особи на основі виявлення її індивідуально-психологічних характеристик, особливостей життєвих ситуацій, професійних інтересів, нахилів, стану здоров’я та з урахуванням потреби ринку праці; 4) проведення професійного відбору, що полягає у встановленні відповідності особи вимогам, які визначені для конкретних видів професійної діяльності та посад.

курси цільового призначення – підвищення кваліфікації особи з метою вивчення нового обладнання, виробів, товарів, матеріалів, послуг, сучасних технологічних процесів, засобів механізації й автоматизації, що використовуються на виробництві, правил і вимог їх безпечної експлуатації, технічної документації, ефективних методів організації праці, питань економіки та фінансів, законодавчих та інших нормативно-правових актів тощо;

 професійне навчання – первинну професійну підготовку, перепідготовку, отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітнього ( освітньо-кваліфікаційного ) рівня, підвищення кваліфікації та спеціалізацією особи, спрямовані на здобуття та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Для отримання послуг з професійного навчання учасник АТО звертається до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (крім м. Києва) рад за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання (перебування).

Механізм використання бюджетних коштів за вищезазначеною програмою затверджено постановами Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 № 497 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції » та від 27.12.2017 № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності ».

Зазначена програма передбачає використання бюджетних коштів щодо адаптації учасників АТО, ООС до мирних умов життя, зокрема проведення заходів із соціальної та професійної адаптації, з надання послуг із психологічної реабілітації.

Психологічна реабілітація учасників АТО, ООС та постраждалих учасників Революції Гідності включає комплекс заходів, що здійснюються з метою збереження, відновлення або компенсації порушених психічних функцій, якостей особистого та соціального статусу особи, сприяння психоціальній адаптації до зміненої життєвої ситуації, осмислення досвіду, отриманого в екстремальній ситуції, та застосування його в житті.

Відповідно до статті 11 Закону України « Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей » учасники бойових дій та прирівняні до них особи, в обов’язковому порядку повинні пройти безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад.

Звертатися до управління соціального захисту населення Миргородської міської ради за адресою: м. Миргород, вул. Гоголя, 92, каб. № 9 тел. ( 05355 )5-61-31.

 

Сектор обслуговування інвалідів, ветеранів війни і

праці та громадян, які постраждали внаслідок

Чорнобильської катастрофи відділу персоніфікованого

обліку

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]