Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформація щодо надання реабілітаційних послуг
2022-11-03

04 жовтня 2022 року Урядом внесено зміни до Порядку здійснення реабілітаційних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2022 р. № 31 щодо розширення переліку категорій осіб, яким можуть надаватися реабілітаційні послуги. Відповідно до Порядку реабілітаційними послугами забезпечуються особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, діти віком до 3-ох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання групи інвалідності та згідно внесених змін учасники бойових дій та цивільні громадяни, які в районах воєнних дій отримали поранення, каліцтва та інші захворювання, незалежно від встановлення їм інвалідності.

Підставою для отримання реабілітаційних заходів для вищезазначених категорій громадян є висновок лікарсько-консультативної комісії державного або комунального закладу охорони здоров’я чи рішення військово-лікарської комісії.

Комплексна реабілітація здійснюється державними реабілітаційними центрами, комунальними реабілітаційними закладами та реабілітаційними закладами приватної форми власності, в амбулаторних і стаціонарних умовах на безоплатній основі.

Особа самостійно обирає реабілітаційний заклад.

Перелік державних закладів, перелік документів, необхідних для отримання реабілітаційних послуг формується Мінсоцполітики.

На офіційному веб-сайті Мінсоцполітики  (https://www.msp.gov.ua/news/15062.html) оприлюднено наступний перелік державних реабілітаційних закладів (центрів комплексної реабілітації), що належать до сфери Мінсоцполітики (соціального захисту населення):

  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Мрія» (м. Миколаїв);
  • Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» (м. Луцьк);

-Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь» (м. Вінниця);

-Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» (м. Львів, смт. Великий Любінь);

-Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля» (м. Вінниця);

-Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Віра, надія, любов» (с. Банчени, Чернівецької області).

Одночасно, внесеними змінами до Порядку передбачено можливість подання необхідних документів за фактичним місцем перебування громадян, у тому числі у військовому госпіталі.

Зокрема, для отримання послуг отримувачу або його законному представнику необхідно звернутися до управління соціального захисту населення та подати заяву про отримання комплексних реабілітаційних послуг (за формою затвердженою наказом Мінсоцполітики від 24.06.2022 р. № 186 «Про затвердження форм документів щодо надання комплексних реабілітаційних (абілітаційних) послуг».

До заяви про отримання комплексних реабілітаційних послуг додаються такі документи:

  • індивідуальна програма реабілітації, видана медико-соціальною експертною комісією, лікарсько-консультативною комісією державного або комунального закладу охорони здоров’я (для дітей з інвалідністю);
  • висновок лікарсько-консультативної комісії державного або комунального закладу охорони здоров’я чи рішення військо-лікарської комісії з рекомендаціями стосовно надання реабілітаційних послуг;

паспорт громадянина України, для іноземців та осіб без громадянства - довідки про

звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту/посвідчення біженця/паспортного документа іноземця та посвідки на тимчасове проживання або посвідки на постійне проживання, свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років);

  •  документ із зазначенням даних щодо реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті) отримувача.

За консультацією та більш детальною інформацією з даного питання просимо звертатися до управління соціального захисту населення Миргородської міської ради за телефоном (0532) 56131.

 

Сектор обслуговування інвалідів, ветеранів війни і 
праці та громадян, які постраждали внаслідок
Чорнобильської катастрофи відділу персоніфікованого 
обліку отримувачів пільг управління соціального захисту
населення Миргородської міської ради
ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]