Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформація про житло для молоді
2016-08-17

З метою забезпечення житлом та поліпшення житлових умов молодими громадянам в області протягом тривалого часу реалізується Програма забезпечення молоді житлом. Програмою передбачено надання громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, державної підтримки у вигляді пільгових кредитів.

Право на отримання довгострокового пільгового кредиту мають молоді сім’ї та одинокі громадяни віком до 35 років включно, які згідно з законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов. Згідно з Положенням про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року №584, кредит надається за таких умов:

  • перебування кандидата на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;
  • підтвердження кандидатом своєї платоспроможності;
  • перший внесок – не менше 6% вартості будівництва;
  • валюта кредитування – гривня.

Плата за користування кредитом та пільги:

  • позичальник, який не має дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою у розмірі 3% річних від суми зобов’язань за кредитом;
  • позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом;
  • позичальникові, який має двох дітей, крім того, за рахунок бюджетних коштів погашається 25% суми зобов’язань за кредитом;
  • позичальникові, який має трьох і більше дітей, погашається 50% суми зобов’язань за кредитом;
  • термін повернення – до 30 років.

Також молодим сім’ям, в яких один із подружжя має статус учасника бойових дій та одиноким молодим громадянам, які мають статус учасника бойових дій, присвоєного відповідно до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року №413, пільгові кредити на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів обласного бюджету надаються першочергово.

            Слід зазначити, що військовослужбовцям – з початку і до закінчення особливого періоду; резервістам та військовозобов’язаним – з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, на час проходження військової служби відсотки за користування кредитом так пеня за порушення строку платежу з погашення кредиту не нараховуються.

            Виконання Програми в області покладено на Полтавське регіональне управління ДСФУ "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", адреса: м. Полтава, вул. В.Козака, 1-А, контактний телефон (05322) 56-22-04.

Відділ у справах спорту, сім’ї та молоді Миргородської міської ради

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]