Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
І знову «В гостях у Гоголя....»
2016-07-05

02 липня за підтримки Міністерства культури України та Миргородської міськради розпочався ІІ міжнародний музичний фестиваль «В гостях у Гоголя», організатором якого є Харківська середня спеціалізована музична школа-інтернат (ХССМШі). Фестиваль триватиме 2 тижні, протягом яких в Будинку культури відбуватимуться концерти всесвітньо відомих музикантів (серед яких скрипалі Валерій Соколов, Богдана Півненко, Дмитро Удовіченко), та їх юних нащадків – з різних країн Європи (Італія, Швейцарія, Іспанія, Россія) та міст України, зокрема, й Миргорода.

Перший день фестивалю був насиченим. О 12.00. відбулося відкриття Літньої музичної школи у Великій залі Дитячої музичної школи ім. А. П. Коломійця. Учні ХССМШі: четвертокласник Давид Лещенко (кларнет) та першокласниці Марина Мартьянова (арфа) й Сільвія Гудмон (фортепіано) продемонстрували неабияку майстерність. «Ми вчимо професії музиканта з першого класу, ‑ пояснив директор ХССМШі професор Валерій Алтухов, ‑ у нас вчаться діти з усієї України і, зокрема, з Миргорода. Ми приймаємо усіх, хто любить музику, і прагне займатися цим мистецтвом наполегливо і професійно. Але у нас досить великий відсів. Кожного року десь 25% від контингенту забирають документи, але на їх місця приходять інші...».

О 13.00 відбулося жеребкування учасників конкурсу в номінації «Народні інструменти», серед яких було чимало й учнів нашої музичної школи. Їх буде прослуховувати журі з Харківського університету мистецтв ім. І. П. Котляревського на чолі з відомим гітаристом – заслуженим артистом України, професором Володимиром Доценко.

О 19.00 відбулося Урочисте відкриття фестивалю, на якому міський голова Сергій Соломаха наголосив: «Вдруге ми приймаємо літню музичну школу для обдарованої молоді і горді з того, що саме в Миргороді відбудуться доленосні для когось події  ‑ становлення таланту, або тверде усвідомлення своєї подальшої долі, пов`язаної з класичною музикою. Cвято мистецтва об’єднало юних музикантів та їх педагогів – з різних міст України, різних країн – саме на нашій землі!»

На Миргородщині чудово гралося Камерному симфонічному оркестру ХССМШі. «Цe мій перший виїзд з оркестром в інше місто, ‑ поділився молодий, але досвідчений диригент, лауреат міжнародних конкурсів Роман Ущапівський, ‑ Сьогодні гралося, як ніколи. Прийшло справжнє натхнення! Мабуть, Микола Васильович надихнув (всміхнувся). І люди  тут – такі чудові: щиро доброзичливі й привітні».

Я йшла з концерту, а в голові все звучала українська народна пісня «Ой, чи то кінь стоїть» в обробці харківського композитора В. Подгорного, яку так чудово виконали молоді музиканти!

 Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]