Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
І знову про біометрію
2015-01-15

З 1 січня 2014 року ДМС України розпочато видачу паспорта  громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм – «біометричний паспорт», як влучно прозвали його в народі. У Миргородському МВ УДМС також розпочато прийом документів для оформлення паспорта нового зразка, але поки що такого, який не містить безконтактного електронного носія - без електронного чіпа. Після того, як в підрозділі буде встановлено відповідне обладнання, в Миргороді також можна буде подати документи на паспорт нового зразка із електронним чіпом. Таке обладнання заплановано встановити до кінця січня.

Наголошую на тому, що паспорт, про який йде мова, призначений для виїзду за кордон. Це не пластикова картка, яка має замінити внутрішні паспорти громадянина України.

Якщо раніше паспорт громадянина України для виїзду за кордон мали право одержати особи, які досягли 18 років, то відтепер право на отримання такого паспорта має кожен громадянин України не залежно від віку, особливість лише в тому, що діти до 16 років отримують такий паспорт строком на 4 роки, а вже із 16 років закордонний паспорт видається на 10 років. При цьому нотаріальної згоди батьків для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон після досягнення 16 років не потрібно. До речі, згідно статті 313 Цивільного кодексу України, особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

При оформленні паспорта слід сплатити вартість адмінпослуг до держбюджету, що становить 87 грн. 15 копійок, а також вартість бланка без електронного чіпа - 204 гривні, а з електронним чіпом - 261 гривні та 170 гривень-державне мито. Таким чином, повна вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон без електронного чіпа становить 461 гривні 15 копійок, з електронним чіпом- 518 гривень 15 копійок.

Пільги по сплаті державного мита передбачені статтею 4 Декрету Кабінету Міністрів України Про державне мито. Іншими словами від сплати 170 гривень державного мита при оформленні закордонного паспорта звільняються, зокрема, громадяни, які віднесені до першої та другої категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди І та ІІ групи, інваліди війни незалежно від групи інвалідності. Для таких громадян закордонний паспорт дешевший на 170 гривень.

Кожен громадянин України не залежно від місця свого проживання може звернутися до Миргородського МВ для оформлення нового закордонного паспорта. Для цього потрібно особисто звернутися за адресою в місті Миргороді по вулиці Якова Усика, 34 в години прийому, маючи при собі паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та закордонний паспорт (при наявності). Ми працюємо з вівторка по суботу , обідня перерва з 12 до 12-45.Телефон для довідок 5-24-94.

І на останок: всі  раніше видані закордонні паспорти, термін дії яких не закінчився, діючі і обмінювати їх на біометричні не обов’язково.

Марія Литвишко,

  начальник Миргородського МВ УДМС України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]