Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Голова Держказначейства України Тетяна Слюз відвідала Миргород
2015-08-20

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у нараді, яку провела голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз. У рамках робочої поїздки Україною, вона побувала у Миргороді.

Спочатку Тетяна Слюз вона зустрілася з працівниками місцевого Миргородського казначейського відомства, а потім провела розширену нараду для голів місцевих рад та розпорядників бюджетних коштів у залі засідань Миргородської районної ради

Тетяна Ярославівна проінформувала про сучасні тенденції в роботі їх відомства,  перспективи бюджетного законодавства та роль децентралізації влади у розвитку територій  тощо. Особливу увагу звернула на зміни у бюджетному кодексі та нові види податків, які забезпечили виконання місцевих бюджетів і ріст доходів.

Голова Державної казначейської служби України проінформувала присутніх щодо можливості обслуговуватися у державних банках, відповідно до рішення уряду. Розказала про плюси і мінуси при переході на обслуговування державних банків, яке можна здійснити лише на початку бюджетного року.

Також присутні заслухали інформацію щодо прийнятого закону  «Про відкритість у використанні публічних коштів», який набуває чинності 11 вересня цього року. Тобто на офіційному сайті свого відомства потрібно буде публікувати інформацію про використання всіх бюджетних коштів. Однак можливо такі функції будуть покладені на органи казначейства, які з приводу цього ведуть детальний облік. Якщо ж ні, тоді треба віднайти технічну можливість виконання цього закону.

Також у своєму виступі Тетяна Слюз звернула особливу увагу присутніх на  дистанційне казначейське обслуговування, його переваги та технічні питання його впровадження

Одним з плюсів такого дистанційного казначейського обслуговування є автоматичне формування документів.  Важливою перевагою також є й доступність - в будь-який час клієнт казначейства може бачити рух своїх коштів. А також приймати рішення щодо їх спрямування в онлайн -режимі. І  така система є надійно захищеною, жоден «чужий» не зможе в неї увійти. Для своїх клієнтів розроблені технічні носії – спеціальні флешки та кардридери тощо.

Високопосадовець розповіла і про роль децентралізації влади та плюси об’єднання територій у соціально-економічному розвитку. Насамперед це додаткові надходження до місцевих бюджетів, зокрема 60 відсотків ПДФО та інші види податків. Об’єднані громади переходять на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом,  що на сьогодні мають лише області, райони та міста обласного значення.  Окрім того ,їм надаватиметься значна державна підтримка через деякі фонди. Так, до прикладу, цьогоріч у фонді розвитку передбачено майже три мільярди гривень на реалізацію різного роду інвестиційних проектів.

Також голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз роз’яснила ситуацію із минулорічними проблемами щодо блокування рахунків.

- Фінансова криза нас зачепила ще у 2009 році. А у 2013 -14 роках доходи виконувались лише на 80 відсотків. Були великі борги у Пенсійному фонді. 8-10 млрд. - «дірка», яку покриває держава. Попередній уряд передав на казначейських рахунках всього 108 тис. грн., тепер маємо майже 33 млрд., - наголосила посадовець.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]