Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Фестиваль народної творчості «Грай, музико, грай!»
2016-09-12

На базі ПрАТ ЛОЗ «Миргородкурорт», де з кожним роком послідовно збільшується кількість фестивалів і конкурсів, відбудеться фестиваль, покликаний відроджувати, пропагувати і розвивати народну творчість. Сьогодні, коли всі відчувають засилля іншомовної музики та низькопробної попси, варто повертати обличчя до витоків духовності і народної української культури, нести у маси своє і рідне!

17 вересня у палаці культури курорту «Миргород» відбудеться фестиваль «Грай, музико, грай». Організаторами виступила громадська організація «Асоціація гармоністів України».

Географія учасників широка: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Черкаси, Суми та ще 10 як сусідніх із Полтавською, так і віддалених областей.

На фестивалі звучатиме інструментальна музика, хоровий спів, танці, вірші і навіть гуморески – українська творчість, яка живиться народною любов’ю і передається від покоління до покоління.

Заслужений працівник культури України Михайло Баєв (Херсонська область), який першим отримав звання «народний гармоніст України», є одним із фундаторів фестивалю.

Сам Михайло Баєв грає на гармошці з 5 років, за першою професією – коваль, працював на великих підприємствах, та завжди продовжував займатися самодіяльністю. Баяном оволодів «на слух», а вже потім для оволодіння теорією музики закінчив музичне училище. Сьогодні серед досягнень директора Станіславської музичної школи М.Ф.Баєва безліч учнів лауреатів найпрестижніших міжнародних конкурсів.

«Раніше, за часів наших дідів і прадідів, у кожному українському селі обов’язково були «троїсті музики»: гармонь, скрипка, бубон. Але на тому асортимент інструментів не вичерпувався. Видобувати звук могли практично з будь-чого, що підвернеться під руку: терки, ложки й інше домашнє начиння. А якщо не підвернеться нічого, то й будь-яка билинка, а у наш час – обгортка від цукерки»- ці слова завзятого й віртуозного гармоніста є епіграфом до фестивального дійства.

Дехто з учасників фестивалю заради виступу та зустрічі із глядачем долає понад 800 кілометрів.

Іван Сухий з Черкащини зібрав колекцію з 294 гармоній, а виступає на гармошці, яка є справжнім витвором мистецтва, адже створена з 18 тисяч сірників. Микола Василенко з Полтавщини задля глядацького захоплення виходить на сцену у рукавицях і впевнено виводить складні пасажі на гармоні! Колектив «Ворскла» під керівництвом Віктора Фесюри, добре знаний у Польщі та Словаччині, із задоволенням виступає безкоштовно перед жителями міст та маленьких населених пунктів, демонструючи любов до справжньої української і дійсно народної творчості.

Віртуози-гармоністи вражають публіку, граючи на перевернутій гармоні або тримаючи її позаду себе.

Серед учасників фестивалю є професійні музиканти і аматори, які поза фестивалем працюють у різних сферах життя. Є професори, державні службовці, навіть колишній депутат Верховної Ради.

За крилатим висловом Кузьми Скрябіна, «якщо у вас в житті немає гармонії, то беріть гармонь і гармонуйте!» Учасники фестивалю саме так і роблять.

Запрошуємо відвідати фестивальне дійство 17 вересня 2016 року о 15.00 у палаці культури курорту і ми гарантуємо вам неперевершене задоволення!

 

Відділ культури і туризму міської ради

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]