Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Електронні петиції в Миргороді
2015-10-20

У Миргороді запроваджують  електронну систему для подання місцевих петицій. Протягом жовтня 2015 року відбудеться тестування системи. А згодом вона запрацює у 13 містах України: серед яких Луцьк, Вінниця, Тернопіль, Тростянець, Дніпродзержинськ, Миргород, Долина, Павлоград та інших, які виявили бажання долучитися до такої форми спілкування з громадянами. У цих містах використовуватимуть  єдину систему місцевих петицій http://e-dem.in.ua. Інформаційну програму  запустять в пілотному режимі.

В Україні триває впровадження електронної системи для подання місцевих петицій. "Місцеві петиції - це значне випробування на демократичну зрілість як для місцевих органів влади, так і для місцевих громад. Досвід петицій до Президента України показав великий попит на цей інструмент серед громадян. Скоро петиції запрацюють по містах України, і жителі відповідних громад зможуть у новий ефективний і демократичний спосіб особисто впливати на місцеві управлінські рішення",- зазначають у прес-службі Державного агентства з питань електронного урядування України.

 

1 жовтня 2015 року - У Києві презентовано електронну систему для подання місцевих петиційhttp://e-dem.in.ua. Мета створення системи – допомогти органам місцевого самоврядування, надавши їм готове технічне рішення та пакет проектів місцевих нормативно-правових актів для забезпечення виконання норм Закону України від 02.07.2015 № 577-VIII щодо електронної петиції.

Систему створено в рамках програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа, Фондом InnovaBridge у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування. Система, яка відповідає усім необхідним вимогам Закону, дозволить забезпечити єдиний високий рівень якості обслуговування громадян з боку органів місцевого самоврядування щодо подання електронних петицій. Для реалізації зазначених норм партнерами програми ініційовано створення інформаційної системи для роботи з електронними петиціями та розробку відповідної нормативної-правової бази із визначенням вимог до електронної ідентифікації громадян, збору підписів, переліку інформації, що збирається про особу тощо.

Партнери  програми переконані, що впровадження якісної уніфікованої системи допоможе містам заощадити кошти, які міста мають передбачити для створення такої системи власноруч, та спрямувати їх на вирішення найбільш нагальних для місцевих громад проблем.

Створення системи місцевих петицій – один із компонентів програми EGAP. Цільовими регіонами програми є Вінницька, Волинська, Дніпропетровська та Одеська області. Програма, що реалізовуватиметься у 2015-2019 рр., спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалювати якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть розвитку соціальних інновацій в Україні. Серед головних завдань програми: формування та впровадження кращих стандартів е-урядування та інноваційних практик, які покращують якість послуг та доступ до інформації для громадян, підвищення прозорості та підзвітності органів влади завдяки застосуванню ними нових технологій, зміцнення ролі громадянського суспільства та просування е-демократії. Програма також сприятиме інклюзивному діалогу щодо формування політики е-врядування та е-демократії, який бере до уваги інтереси та потреби регіонів.

Миргородці мають змогу подати електронну петицію до міської влади перейшовши за посиланням http://e-dem.in.ua. Модератор у Миргороді  - Віталій Логвин. Телефон для довідок 5- 25-09.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]