Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Експедиція "Пам`ять нації" в Миргороді
2018-07-23

Всеукраїнська кампанія «Пам'ять нації»— це ініціатива українських націоналістів вшанувати загиблих героїв, що полягли у російсько-українській війні. Формально кампанія стартувала 23-го травня 2017 року на День Героїв, хоча заходи відбувалися ще з 2014. Станом на початок вересня 2017 було встановлено 30 пам'ятних хрестів по всій Україні. На кожному зі встановлених пам'ятників викарбуваний рунічний тризуб. Сам пам'ятник важить близько 1 тонни.

З 19 по 23 липня кампанією здійснюється історична експедиція 10-ма полковими містами Гетьманщини. Експедиція «Пам’ять Нації» 22 липня завітала до м. Миргород. Зустріч відбулася в краєзнавчому музеї. Поспілкуватися з учасниками експедиції прийшли члени ГО "Миргородський полк українського козацтва" та краєзнавці.

Організатори говорять, що головною метою їх поїздки є поєднати історично всі полкові міста, показати козацькі бойові артефакти та провести панахиду по полковниках кожного міста. Також в процесі зустрічі відбувається зйомка фільму про оборонні споруди козацьких часів.

Людмила Розсоха – краєзнавець, заслужений працівник культури України, розповіла експедиторам про історію миргородського полку та фортецю, що існувала в місті за часів козацтва.

У ході відвідування міста була представлена виставка козацьких старожитностей, зокрема: переносна гармата, полковий пірнач, чекан, порохівниці, бунчужний спис міського вартового, печатка князя Святослава Хороброго. Цікавими були також предмети козацької зброї: бойові ціп, сокира та коса.

На завершення зустрічі, в пам`ять про полковників Миргородського полку, настоятель Всіхсвятської церкви УПЦ КП отець Роман відслужив панахиду.

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]